Marcel Ciolacu a ajuns în Israel: „În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate”

Marcel Ciolacu a ajuns în Israel: „În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate”

octombrie 17, 2023 0

Premierul Marcel Ciolacu se află astăzi, 17 octombrie 2023, în Statul Israel, unde va avea întâlniri cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și cu reprezentanții comunității românești din această țară afectați de deteriorarea situației de securitate din zonă.

De asemenea, prim-ministrul României va avea o întrevedere cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011.  

”Am mers în vizită în Israel pentru a transmite mesajul nostru de solidaritate poporului israelian și un puternic semnal de sprijin importantei comunități românești care trăiește în această țară. În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate, să apere pacea, valorile democratice, drepturile omului și să combată cu fermitate terorismul, antisemitismul, xenofobia și discursul incitator la ură”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. 

Prim-ministrul României și omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, vor susține declarații comune de presă, care vor fi transmise LIVE pe canalele oficiale ale Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu este însoțit în vizita în Statul Israel de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, deputatul Silviu Vexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, și ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.