Marinarul Basescu l-a timorat pe "Crucisatorul" CTP

mai 16, 2007 0

Aseara, la Realitatea TV, Traian Basescu l-a „facut” din vorbe pe cel considerat a fi jurnalistul numarul unu al Romaniei. Nu e prima data, de altfel, cind se intimpla asa ceva. In 2004, la dezbaterea din turul doi de la prezidentiale, gazduita de TVR, dupa citeva incercari palide ale directorului de la „Gindul” (la vremea aceea, simbol al ziarului vegheat din umbra de „guzganului rozaliu”. Hrebenciuc) de a-l incolti pe candidatul ADA, Traian Basescu l-a cumintit, cu citeva sarje verbale bine tintite, pe Cristian Tudor Popescu.
Aseara, cum spuneam, situatia s-a repetat. Daca in urmatoarele luni, CTP va publica, asa cum a facut-o in ultimii doi ani si jumatate si in maniera in care a facut-o in aceasta perioada, zeci de texte despre Traian Basescu, atunci vom fi tot mai indreptatiti sa vorbim despre un „complex Basescu” pe care il incearca vigurosul director de opinie de la „Gindul”.
Defensiva incurcata in care s-a aflat aseara CTP are inca o explicatie, pe linga cea evidenta – jocul mai mult decit ofensiv, de-a dreptul agresiv  practicat de seful suspendat al statului. Anume: tipul de atitudine publica – inegala si foarte discutabila, pe alocuri lipsita de fair-play- pe care CTP a afisat-o vizavi de Traian Basescu. Pentru unele replici adresate lui CTP – „marinaresti”, dezlantuite, fara perdea – Traian Basescu merita citeva revere ferme. Insa, dupa ce a scris in aceasta perioada, „racheta” lui CTP a ajuns, din pacate pentru el, cam dezacordata.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.