Masca – pentru copiii de la doi ani în sus. SUA coboară vârsta pentru recomandările privind măsurile de protecție anti-COVID

Masca – pentru copiii de la doi ani în sus. SUA coboară vârsta pentru recomandările privind măsurile de protecție anti-COVID

martie 13, 2021 0

Vineri, 12 martie, CDC (Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor) și-a actualizat Ghidul pentru programele de îngrijire a copiilor în timpul pandemiei, spunând ca toți copiii cu vârsta de 2 ani în sus ar trebui să poarte masca pentru protecția lor, excepție făcând momentele în care cei mici mănâncă sau dorm.

În ghid, se mai vorbește și despre alte strategii precum importanța ventilației aerului prin deschiderea geamurilor, păstrarea distanței, spălarea temeinică a mâinilor.

„La începutul anului 2020, CDC a lansat ghiduri inițiale pentru programele de îngrijire a copiilor în timpul Covid-19. Pe măsură ce aflăm mai multe despre virus, experții CDC au actualizat aceste îndrumări de mai multe ori pe parcursul anului 2020”, a declarat dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, în cadrul unui întâlniri de la Casa Albă, vineri.

În prezent în România se aplică recomandarile facute de OMS (Organizația Mondială a Sănătății) în data de 21 August 2020, și anume că masca nu este obligatorie pentru copiii cu vârsta sub 5 ani.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.