Merita PNL? Merita PD?

iunie 1, 2007 0

PNL coboara vertiginos in sondajele de opinie; e un trend logic, determinat de o serie de optiuni nefericite pe care le-au avut liberalii intr-un interval de timp foarte scurt. Ritmul accelerat al decaderii PNL da apa la moara celor care spun ca liberalii risca mai mult decit o erodare, inevitabila de altfel, cind esti la guvernare; PNL poate, la limita, sa nu prinda Parlamentul. Intrebarea mea este legata de acest nu doar posibil, ci chiar probabil deznodamint: merita PNL sa nu prinda viitorul Parlament?
PD, pe de alta parte, traverseaza un „moment astral”. Niciodata in istoria sa – scurta, de altfel – PD nu a avut o cota electorala cum e cea pe care acum o sugereaza aceleasi sondaje de opinie; in unele masuratori sociologice, democratii au trecut deja de 50%, ceea ce e, oricum am privi lucrurile, fabulos. Din nou, explicatii sint mai multe. De la valul de simpatie pentru liderul din umbra al PD in perioada referendumului, pina la ura care se intinde pentru partidele si pentru personajele care au format coaliatia anti-prezidentiala. Majoritatea explicatiilor indica faptul ca PD e asa de umflat nu pentru performantele pe care le-a realizat, ci de un context pe care democratii il contabilizeaza tonic. Din nou intrebare: merita PD o asemenea cota?
 PS. Folosind acelasi verb pe care l-am scris mai sus de mai multe ori: merita salutata decizia ca Adrian Nastase sa fie trimis in judecata in dosarul „matusa Tamara”?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.