Zoorazgandirea lui Oprescu

ianuarie 12, 2009 0

„În 2004, când grădina a fost închisă, am vrut să dau toate animalele, dar pe unele nu le-a vrut nici o grădină zoologică. Au rămas ulii, cărora a trebuit să le dau drumul, dar şi 30 de găini, pe care le-am sacrificat. În 2005, o ursoaică a rupt una dintre gratii şi a evadat, fiind împuşcată, iar leul a fost otrăvit de cineva deranjat de gălăgia pe care o făcea“, povestea pentru Cotidianul directorul gradinii zoologice din Timisoara, Mihăiţă Afrenie.
Pe viitor, Romania ar putea ramane doar cu opt gradini zoologice, rebranduite in parcuri zoo, dupa model occidental.
Dar pe langa drama animalelor ,  pe langa faptul ca e trist sa vezi un urs tinut captiv intr-o cusca de 6/5, mai este un interes enorm in ceea ce priveste gradinile zoologice si in special pe cea din Bucuresti. In campania electorala au aparut zvonuri ca , odata ajuns primar, Oprescu va incerca mutarea gradinii zoologice din Baneasa, pentru a face loc unui proiect imobiliar. Zvonurile nu s-au concretizat, insa au continuat si in primele luni de mandat. Oprescu a negat categoric: „Nu voi muta gradina zoo din Baneasa!” spunea edilul prin august.
Surpriza insa: acum s-a razgandit si muta sandramaua… vrea un parc zoo langa autostrada…
Citez din Cotidianul:
„Primăria Capitalei va demara în primăvară un proiect de construire a unui parc zoologic la standardele europene, potrivit viceprimarului Capitalei, Robert Ionescu. Parcul ar urma să găzduiască animalele ţinute în captivitate în grădina zoologică din Băneasa. Proiectul, iniţiat de primarul general Sorin Oprescu, prevede şi amenajarea unui hipodrom lângă viitorul parc. „Noi vom pune la dispoziţie locul, iar banii necesari construirii parcului vor veni din fonduri europene“, a explicat viceprimarul Ionescu. Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Capitalei, edilul-şef a avut câteva întâlniri legate de amenajarea noului parc cu directorul grădinii zoo Băneasa la sfârşitul anului trecut, iar în prezent mai mulţi experţi străini lucrează la proiect. Pentru amplasarea grădinii zoologice şi a hipodromului, municipalitatea analizează în prezent două zone: un teren de la marginea cartierului Giuleşti-Sârbi şi un teren aflat în estul Capitalei, pe şoseaua spre Constanţa. Potrivit viceprimarului Răzvan Murgeanu, amenajarea unui hectar de parc zoologic costă aproximativ un milion de euro.”
Mai tineti minte cand Oprescu promitea caprioare  in centrul Bucurestiului?
Mai jos sunt cateva poze facute in vara lui 2008  in rezervatia de zimbri de la Vanatori Neamt. Aia da gradina zoologica… Dar am uitat sa va spun.. a fost modernizata cu ajutorul Ambasadei Olandei..
rezervatia-de-zimbri-neamt-28.jpg rezervatia-de-zimbri-neamt-30.jpgrezervatia-de-zimbri-neamt-69.jpg

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.