Morar, "sursele" si Comisia Europeana

iulie 29, 2008 0

Recunosc, am ridicat a mirare din sprinceana cind am citit aceasta stire. Vine ca o manusa pe zgomotul ultimelor zile legat de soarta pe care o va avea procurorul-sef al DNA, Daniel Morar.
Cititi cu atentie fie si numai acest pasaj:”Schimbarea lui Daniel Morar de la conducerea DNA nu va afecta intr-un mod negativ evaluarile ulterioare ale Comisiei Europene, atata vreme cat succesorul acestuia va avea rezultate si stabilitatea institutionala a DNA este mentinuta, au declarat surse europene pentru Hotnews.ro.”.
Mai cititi, tot  la acest articol de pe Hotnews, si o postare care mi se pare foarte foarte interesanta si care, zic eu, trebuie sa ne puna pe ginduri:
„Stire preluata din euexpands.com, pe „surse”, anul trecut, chiar inaintea debarcarii Monicai Macovei:
FRATTINI, MUSTRAT PENTRU CĂ A LĂUDAT-O PE MACOVEI
http://www.antena3.ro/Frattini-mustrat-pentru-ca-a-laudat-o-pe-Macovei_ext_28217_ext.html
Potrivit site-ului www.euexpands.com, care citează surse europene, comisarii i-au reamintit lui Frattini că nu are dreptul să adopte astfel de poziţii publice pe marginea unor probleme interne dintr-un stat european
A reactionat oficial purtatorul de cuvant al lui Frattini:
FRATTINI NU A FOST CRITICAT PENTRU MACOVEI
http://www.antena3.ro/Frattini-nu-a-fost-criticat-pentru-Macovei_ext_28311_ext.html
Informaţiile apărute în presă în legătură cu admonestarea lui Franco Frattini, în Colegiul comisarilor, pentru declaraţiile sale favorabile ministrului român al Justiţiei sunt „total lipsite de sens”, a declarat Frisco Roscam-Abbing, purtătorul de cuvânt al oficialului european. Potrivit unui articol publicat pe www.euexpands.com, care cita „surse UE”, comisarul Frattini ar fi fost mustrat de colegii săi pentru poziţia exprimată în legătură cu situaţia unui ministru dintr-o ţară membră a UE.
Poate’o fi aceeasi sursa…:)”
NU VA MIROASE A CEVA?
P.S.  Intreb si eu, asa, naiv: oare ce-o mai face discretul domn Leonard Orban, comisarul Romaniei in Comisia Europeana?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.