Multumesc, PD! Si "PS cultural"

noiembrie 27, 2007 0

Aceasta mica postare e despre „analisti” in primul rind, nu despre democrati.
Nu stiu altii cum sint, dar eu unul ma bucur foarte mult pentru scorul obtinut de PD. Nu pentru ca a cistigat alegerile europarlamentare, ci fiindca a obtinut scorul pe care il stim cu totii. Adica, putin sub 30%, suficient insa pentru ca o cohorta de „analisti” sa decreteze o infringere drastica a democratilor la scrutinul din 25 noiembrie.
Ma bucur, asadar, ca avem de-a face doar cu o „infringere drastica” a PD. Imaginati-va ce ar fi fost daca democratii ar fi luat 40%? Am fi avut, nu-i asa, o „infringere catastrofala”. Si nici nu vreau sa ma gindesc ce ar fi fost daca PD ar fi luat 50%. Cu siguranta ca toata ziua-buna ziua am fi auzit la televizor, in prime-time, ca democratii ar fi suferit o „infringere totala”.
PS. Citeva ironii fine la dublul scrutin de duminica.  Una dintre ele: indiguirea prin vot a lui Vadim Tudor si a lui Gigi Becali. Faptul ca PRM si PNG-CD ramin acasa  si nu merg sa faca circ la Parlamentul European poate fi, din punctul meu de vedere, o dovada discreta ca exista, totusi, Dumnezeu.
PS cultural. Pe „Divanul” de la Dilema Veche, Andrei Cornea. Aici! Pentru mine, e lectura obligatorie!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.