Muriţi, loazelor de la EVZ şi HotNews!

martie 12, 2009 0

Stimate conduceri ale redacţiilor Evenimentul Zilei şi HotNews, mă adresz dumneavostră cu o ofertă de nerefuzat: daţi-i afară pe “jurnaliştii” copy/paste dacă vreţi să treceţi mai uşor peste criză. Hai să vă detaliez puţin, să nu ziceţi că e vreo stratagemă a concurenţei: noi vă furnizăm aceleaşi servicii pentru care le plătiţi salarii copiatoarelor umane care vă populează redacţiile, dar la jumătate de preţ. E super ofertă, credeţi-mă! Economisiţi nu numai direct, prin reducerea costurilor cu lefurile, dar şi indirect, vor fi consumate mai puţine resurse (internet, apă, energie electrică, hîrtie igienică s.a.m.d.)
Nici din punct de vedere al calităţii nu aveţi a vă face griji: va fi aceeaşi. În fond, acum păreţi a fi foarte mulţumiţi cu ceea ce vă oferim. Iată un exemplu: Mihaela Rădulescu a transmis o scrisoare patetică presei. Colega mea, Anca Nicoleanu, a publicat-o pe cotidianul.ro. Pentru că am introdus regula idioată de a pune, imediat după titlu, şi un şapou, Anca a fost nevoită să-şi piardă vreo 45 de secunde din viaţă ca să-l redacteze. Bine, exagerez, a durat un minut, că a trebuit să răspundă şi unui telefon.
Angajatul Xerox de la Evenimentul Zilei îşi iubeşte viaţa, vrea să trăiască fiecare clipă care i-a mai rămas, nu îşi pierde timpul cu prostii. Aşa că simplifică problema: copy/paste după cotidianul.ro. Şi-a făcut şi astăzi treaba, mâine va găsi o altă Anca Nicoleanu care să muncească pentru el. Din păcate, lucrurile nu se termină aici, pe fir apare angajatul Konica Minolta de la HotNews. El are şi o acoperire, un parteneriat strategic cu EVZ.  Zece secunde, încă un copy/paste dibace, iar Anca Nicoleanu se poate lăuda în faţa prietenelor că scrie pentru trei publicaţii importante din Bucureşti.
Până aici am încercat să las gluma să acuze. Partea a doua a textului caută explicaţiile ştiinţifice. Sunt doua. 1. Evz, prin ricoşeu şi HotNews, nu a primit scrisoarea Mihaelei Rădulescu, aşa că a furat senin textul, dar a uitat să şteargă urmele (şapoul original). 2. La EVZ lucrează nişte loaze. Evident, cele două variante pot fi luate în considerare individual, dar şi una în completarea celeilalte. Oricum ar fi, am să vă spun doar atât, cu copyright plătit lui Istodor: Muriţi, loazelor!
Click pentru mărire
 
evz            hotnews

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.