Nesimtirea si stranietatea la Dan Pavel

noiembrie 28, 2007 0

Dan Pavel il analizeaza necrutator pe Becali. Nesimtit mi se pare simplul fapt de a-ti terfeli fostul client dupa ce ai luat frumos banul si ai spalat cu sirg la pantofii lui Gigi Becali in public. Nesimitita mi se pare si capacitatea acestui om de a se rafui senin cu noul consilier al lui Gigi, chestie din care inteleg ca ii e cam dor de banii cu pricina. Se cere cumva inapoi.
Stranie  mi se pare senintatea cu care intelectualul cu pricina vorbeste despre consilierea unui babuin extremist, imprimind cumva ideea ca profesionistii pot consilia pe oricine fara sa se pateze, o idee de larg interes printre analistii de pe aici, dornici sa-si justifice angajamente jenante. Straniu mi se pare si faptul ca si la editia a doua ( aparuta anul acesta) a cartii Reinventare politicului, Vladimir Tismaneanu a pastrat introducerea lui Dan Pavel.
Inca o dovada ca nimic nu poate strica armonia in mainstreamul intelectual romanesc. Nu exista cearta pe principii, nu exista macar o  grila a dispretului, toata lumea convietuieste linistit intr-o mocirla calduta. Relativizarea completa pina si a orgoliilor merge mina in mina cu intransigente abstracte exhibate prin carti.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.