Nesimțiți sau tâmpiți? De ce piloșii sar rândul pe listă și la vaccinarea anti-Covid

Nesimțiți sau tâmpiți? De ce piloșii sar rândul pe listă și la vaccinarea anti-Covid

noiembrie 23, 2020 0

Dacă am fi trăit într-o țară normală, până la ora la care scriu ar fi trebuit să aud cel puțin o DEMISIE. URGENT. ȘI DEZMINȚIRI PUBLICE DE LA CEL MAI ÎNALT NIVEL. 

Cum se face că nici nu avem vaccinul, dar deja avem scandalul? Unul cât casa. Citim negru pe alb cum Ministerul Sănătății pune funcționarii din ministere sus pe lista celor care vor fi vaccinați cu prioritate. Deh! Cine-mparte, parte-și face! Restul, Dumnezeu cu mila! Bolnavii cronici, persoanele în vârstă, persoanele vulnerabile încap pe listă abia un rând mai jos, în cazul în care ar mai rămâne și pentru ei niște doze, după ce armata de pile din ministere se va fi pus la adăpost.

Care este diferența între un funcționar dintr-un minister și un angajat în sistemul privat? Ce-l face pe funcționar mai special pentru societate de trebuie să-i dăm cât mai rapid doza de sănătate?

Aud de la un fost premier liberal că au făcut deja liste de vaccinare în ministere pentru că sistemul privat se organizează singur. Poftim? A împărțit cumva guvernul doze pe care scrie “PENTRU ANGAJAȚI LA PRIVAT”?! Va da în proporții egale o doză pentru un bugetar, o doză pentru un angajat la privat? Cum să se organizeze sistemul privat? Să facă liste și apoi să facă ce cu ele?!

Ori ne iau de proști, ori chiar nu le mai pasă. Aici este pe viață și pe moarte și se pare nici măcar procentul la alegeri nu mai contează. Important este să scape piloșii lor cu viață. 

Dar ce să ne mai mirăm că lista noastră de vaccinați prioritar s-au pus iar în față piloșii? Ce nu s-a dat de zeci de ani în România pe pile? De la Ceaușescu, până în zilele noastre, piloșii s-au băgat în față. Sistemul PCR contează. Pile, Cunoștințe, Relații. Nu m-aș mira să aud că mult-așteptatul vaccin Covid se dă la noi pe sub mână, pe pile sau pe șpagă. 

Ce se face corect și transparent la noi? Transplanturile? Nici acum nu există o listă și nici nu o vom avea. Cum să omori o industrie a șpăgii?! 

Decidenții noștri au impresia că vaccinul livrat strategic la nivelul Uniunii Europene, odată ajuns la noi, poate fi folosit după bunul plac, nu țintit, după criterii clare și general valabile la nivelul fiecărui stat, astfel încât efectele să fie maxime într-un timp cât mai scurt. Unde sunt la noi  criteriile universal stabilite la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății?  

După acest debut catastrofal al pregătirii campaniei de vaccinare anti-Covid, decidenții trebuie să schimbe macazul: să iasă în fața oamenilor și să explice totul despre vaccin. Oamenii trebuie convinși că vaccinul este sigur și că îl vor distribui după criterii clare și obiective. 

Nu ar strica să explice și de ce vaccinul antigripal nu se găsește nici acum la farmacii sau la medicii de familie. De ce lipsesc de atâtea luni atâtea medicamente pentru bolnavii cronic. De ce nu trecem și noi la testare în masă cu teste rapide antigen cum a făcut Slovacia sau cum va face Austria.  De ce nu mărim numărul de teste PCR, deși rata infectărilor a ajuns să fie de 10 ori mai mare decât în vară? De ce nu raportăm numărul de decese pe județe ca să înțelegem măcar din aceste cifre în ce direcție o ia acolo pandemia? De ce nu centralizăm numărul de noi infectări în funcție de zona în care locuiește efectiv persoana infectată, nu în funcție de adresa din buletin? De ce rezutatele testelor PCR nu apar în maximul 24 de ore, astfel încât să fie eficientă ancheta epidemiologică și combaterea răspândirii bolii? 

În fine, o ultimă întrebare: de ce își bagă capul în nisip? Chiar cred că nu-i vede lumea? 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.