Nicu Gheară, Andreea aruncată de la balcon, DDDe ce doar Diaconescu?

februarie 28, 2007 0

Sînt pe piaţa „subiectelor” în momentul ăsta cel puţin două cazuri pe care insistă doar Dan Diaconescu şi scoate un profit bunicel din asta. Maşinile scumpe le-a adunat nu doar din şpăgile de la Becali (am citat din Nistorescu), ci şi dintr-un fler al subiectului care vinde. Ceilalţi se ţin departe pentru că nu vor să se murdărească.
 unul ar fi „Cazul Andreea”. N-am inteles de ce ar fi asta un subiect extrem tabloidal cînd e de fapt o poveste a societăţii profunde din Romania de azi. De ce trebuie sa o vad discutata de toti paranormalii si deraiaţii lui Diaconescu în loc să o privesc discutată de oameni echilibraţi la televiziuni sau ziare cu ştaif? De ce tanacu e un subiect şi agresivitatea într-o relaţie atît de tipică pentru România – aceea dintre un bărbat în vîrstă şi înstărit şi o fată tînără – n-ar fi? Dan Diaconescu a cîştigat cu televiziunea lui de tot rîsul tocmai punînd monopol pe astefel de subiecte care chiar sînt relevante pentru tot publicul, nu doar pentru ăla imbecil.
Un alt subiect: Nicu Gheară. Omul care îl face pe Gigi Becali să chelălăie ca un căţelandru cînd intră prin telefon în direct de la Ibiza sau Viena. Omul care ridiculizează Serviciile secrete care+l urmăresc fără prire. Omul căruia îi e frică să calce prin România deşi nu e acuzat de nimic. Omul care îl pune pe Mutu să joace cum vrea el. Intră tot la Diaconescu şi-şi face de cap.
 Diaconescu a făcut luni cea mai mare audienţă, mai mare decît a celorlalte talk-show-uri, spune NEWSIN. A fost o seara în care a cîştigat „cinstit”. Nu a fost o seară de şpagă. Şi i-a bătut pe toţi pentru că aceşti „toţi” nu înţeleg că nu tot ce e sordid sau cu implicaţii sociale este neinteresant şi „tabloidal”.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.