Noi in anul 2000, cind nu vor mai fi copii…

martie 26, 2008 0

Cred ca m-am indragostit prima data pe la vreo 5 ani. Eram la gradinita, iar ea era blonda, dracoasa si cu niste ochi albastri ca doi astri, vorba cintecului lui Chilian. N-am indraznit sa fac altceva intru implinirea simtamintelor mele decit sa ii mai dau cite o papara, sa-i confisc jucariile sau sa o frec cu zapada pe fata iarna, desi cel mai mult mi-ar fi placut sa o tin de mina. Nu i-am spus niciodata ce am simtit, nici macar cind aveam 16 ani, iar ea avea sini.
Mai tirziu, printr-a treia, m-am indragostit de nepoata invatatoarei. La o ora la care venise si EA, parca de matematica, am luat un noua, lucru foarte rar la mine pe vremea aceea. Am inceput sa bizii, incredintat fiind ca nu avea cum sa-l iubeasca pe unul atit de sarah cu duhul. Am motivat ca mi-am prins mina la banca. M-a mingiat pe crestet si mi-a dat o bomboana. A fost prima studenta pe care am cunoscut-o. Chiar daca imi imaginam ca o iubesc, dupa un an am uitat-o. S-a intimplat la Navodari, in tabara. Trecusem intr-a patra si mi-a cu tronc o alta nepoata, a educatoarei care ne insotea. Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt un usuratic, nici oportunist, dar ea era singura pioniera printre multimea de soimi ai patriei pe care ii pastorea educatoarea, doamna Floricica. De altfel, noi doi eram singurii care aveam voie sa purtam slip pe plaja. Nu i-am spus niciodata cit de mult imi place, doar am scuipat-o tandru intr-o curba luata de trenul care ne purta catre mamele noastre. Multi ani m-am intrebat de ce nu mi-a scris, asa cum promisese.
As putea aminti si de Madalina, fata din vacanta de primavara a clasei a saptea (prietenul meu cel mai bun mi-a suflat dreptul de a-i duce pisoii furati din vecini; lui, pentru ca o pupase pe obraz, chestiune la care eu nici nu visasem, i-am spart capul si i-am rupt furca de la bicicleta), dar ma indepartez de subiect: ieri, televiziunile au prezentat o stire in care o fetita de 12 ani a fost arsa cu tigara pe fata si tunsa de trei fete in virsta de 16 ani. A trecut aproape neobservat motvul: fetita ar fi incercat sa-i fure iubitul uneia dintre viitoarele hair-stiliste de la Penitenciarul Tirgusor.
Deci, daca primele constatari ale politsitilor, cei care au livrat cazul mass-media, sint corecte, trei fete de 16 ani s-au razbunat, din gelozie, pe una de 12 ani, poate nu complet nevinovata. Intreb si eu acum, aproape regretind ca fost nevoie sa devin major pentru a-mi dilua in minte inocenta trairilor lui Danut, Olguta & Monica (La Medeleni): in ce dracului fel de lume am ajuns sa traim?
[/coolplayer]

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.