Nota 10 pentru Dan, un 7 pentru Basescu

decembrie 2, 2007 0

Bun interviul lui Dan Tapalaga cu Traian Basescu. Spre deosebire de alti simpatizanti d-ai presedintelui de prin presa, unii chiar cu ceva renume in meserie, Dan are bunul simt profesional de a nu fi retoric in intrebari si de a le pune si pe cele la care stie ca raspunsul poate fi riscant. Cum ar fi, spre exemplu, insistenta, prin intrebari repetate, cu care a scos de la Traian Basescu afirmatia ca alegerile si referendumul din 25 noiembrie au fost, pentru domnia sa, “un esec major”. Aceasta afirmatie a dat si titlul interviului, ceea ce mi se pare din nou corect, fiind si dupa parerea mea, cea mai relevanta din tot ce-a spus presedintele. Ma bucur sa spun asta despre Dan, si in conditiile in care partizanatul multor jurnalisti e deseori de-a dreptul jenant, indiferent in favoarea carui politician sau partid. 
Cit priveste continutul propriu-zis al interviului, n-am a spune deocamdata decit un lucru. Faptul ca Traian Basescu recunoaste pentru prima oara de cind e presedinte ca e si el vinovat de ceva e, zic eu, o realizare. Putea foarte bine sa n-o faca, stiind ca exista atitia comentatori de pe la noi care i-ar tine isonul si in cele mai absurde chestiuni, ca are o armata de lingusitori si fani inraiti, dispusi sa faca din negru alb si din alb negru, din greseala virtute si din calitate, dovada de  geniu, la orice emite sau face Traian Basescu. Faptul ca el insusi admite la un moment ca nu i-a iesit si ca nu doar altii sint vinovati, e si o lectie pentru osanalistii politici ai Cotroceniului. Un fel de sfat, de genul: baieti, mai usor, ca uneori pina si mi-e mie mi-e jena de odele voastre. 
PS – N-am nimic personal cu Sever iar cind am spus ca mi-e drag n-am fost ironic. Mi s-a parut insa, poate tocmai pentru mi-e drag, ca merita sa-l amendez pentru prostia (da, sustin continuare ca e o imensa prostie) de a-i baga in aceeasi oala pe Viktor Orban si Luis Lazarus. Si mai am un argument. De cind am vazut de ce e in stare Adrian Cioroianu, as zice ca m-am fript cu ciorba si de-acum suflu si-n iaurt.   

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.