”Nu sunt bani pentru bătrâneţe. Românii de 40-50-60 de ani vor muri înainte de a ajunge la pensie”

”Nu sunt bani pentru bătrâneţe. Românii de 40-50-60 de ani vor muri înainte de a ajunge la pensie”

iunie 9, 2021 0

Jaful creat de guvernările postdecembriste pe axa Iliescu-Năstase-Ponta-Dragnea, ascuns ca gunoiul sub preș prin împrumuturi externe făcute să acopere gaura produsă chiar de ei, se sparge în capul generațiilor viitoare.

Dragoş Damian, CEO al companiei pharma Terapia Cluj, este de părere că reforma pensiilor care vine la pachet cu PNNR va însemna că românii de 40-50-60 de ani vor muri înainte de a ajunge la pensie.

„Cei care aveţi 40-50-60 de ani, nu o să apucaţi pensia, o să muriţi înainte! PNRR, Money for Nothing – vor fi rambursaţi din contribuţia de 25% la pensiile de care n-o să ne bucuram la actuală speranţă de viaţă a romanilor”, scrie, pe Facebook, Damian Dragoş, CEO Terapia.

„Iată că acum toată lumea ştie cine a scris PNRR şi şi l-a dat cu dedicaţie, aceleaşi grupuri de interese care guvernează România şi care, am mai scris, au transformat-o în ceea ce este astăzi, o sursă inepuizabilă de forţă de muncă pentru UE, de împrumuturi de la investitorii financiari şi un importator al celor mai banale produse. Dar, poate că e mai bine că România să fie guvernată de alţii, pentru că noi am dovedit că nu ştim s-o facem. Lăsaţi cele 30 de miliarde, fiţi cu ochii pe cele câteva zeci de milioane de Euro – cu un mic efort poate câteva sute – care vor fi risipiţi generos pe consultanţă şi studii de management, necesitate, oportunitate, fezabilitate, etc. şi care vor ajunge în buzunarele cui trebuie. Execuţia însă, este cu totul altă poveste”, completează Damian.

„Aşadar, stimaţi comentatori, contribuţia la pensii, chiar daca sistemul se doreşte a fi reformat, nu sunt bani pentru bătrâneţe – cel puţin nu a românilor de 40-50-60 de ani care vor muri înainte de a ajunge la pensie – ci bani pentru ca Romania să-şi plătească împrumuturile şi deficitele, la care se vor adaugă acum şi împrumuturile din PNRR. Mişcările prin piloni, dispariţia pensionarii anticipate, interzicerea cumulului sau dispariţia pensiilor speciale, chiar daca corectează inechităţi, au doar menirea de a colecta mai mulţi bani.   Şi daca nu ajung banii din pensii, vor creşte impozitele pe proprietăţi, pe venituri, profituri, etc. Urmăriţi cu atenţie, abundă deja ideile privind creşterea impozitului de proprietăţi şi clădiri”, a concluzionat Damian.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.