O păcăleală pe whatsapp a creat o coadă de 4.000 de bătrâni de peste 80 de ani la un centru de vaccinare

O păcăleală pe whatsapp a creat o coadă de 4.000 de bătrâni de peste 80 de ani la un centru de vaccinare

aprilie 1, 2021 0

O farsă care a circulat prin rețeaua WhatsApp ce încuraja bătrânii să meargă să se vaccineze fără programare în centrul Los Bermejales (Sevilla) a provocat aglomerații și cozi lungi la ușile acestui punct de vaccinare, unde era planificată înainte imunizarea prin programare pentru aproximativ 2.000 de persoane cu vârsta peste 80 de ani, anunță ziarul El Mundo.

După cum a raportat guvernul Andaluziei (regiunea din sudul Spaniei), mulți cetățeni s-au adunat de centrul sportiv (SADUS) al Universității din Sevilla din Los Bermejales și în scurt timp s-a creat aglomerație, rumoare și tensiune.

Cei sosiți au arătat o notă primită prin WhatsApp pe mobilele lor, anunțând că toți cei peste 80 de ani care încă erau în așteptarea vaccinării pot merge la Los Bermejales fără programare prealabilă și oricând dimineața și după-amiaza.

În realitate, a fost o veste falsă care a fost viralizată și care a determinat mulți oameni în vârstă să vină cu rudele lor la acest punct de vaccinare.

Autoritățile au amintit că chemarea la vaccinare ajunge la cetățeni prin mesaje SMS sau apeluri telefonice, dar niciodată prin apeluri în masă prin WhatsApp.

Guvernul andaluz a colectat informații pentru a le transfera poliției și instanțelor de justiție pentru a afla originea păcălelii și a acționa împotriva persoanelor care au pus-o în circulație, deoarece aceasta a cauzat un inconvenient enorm bătrânilor citați și chiar i-au pus în pericol din cauza marii adunări de oameni înregistrate.

Intervenția polițiștilor și a ofițerilor de protecție civilă a făcut posibilă punerea ordinii la porțile Sadus de Los Bermejales, unde s-au concentrat între 4.000 și 5.000 de persoane în vârstă și îngrijtori ai acestora.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.