ONG-urile: Udrea si Ridzi -DEMISIA!!!!

iunie 23, 2009 0

CGC si CRPE cer demiterea neintarziata a ministrilor Ridzi si Udrea
Coalitia pentru o Guvernare Curata (CGC) si Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) cer demiterea urgenta a ministrilor din guvernul Emil Boc acuzati in presa ca au reluat practicile sanctionate in trecut de societatea civila si Uniunea Europeana privind distributia preferentiala a publicitatii de stat in schimbul unui tratament favorabil in mass-media. Dovezile publicate in presa referitoare la Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea ar fi trebuit sa conduca deja la demisia lor imediata. CGC cere incetarea imediata a acestor practici si demiterea ministrilor implicati. De asemenea, recomandam fiecarui minister sa publice pe pagina sa de Internet, fara sa se mai astepte solicitarea societatii civile, sumele si distributia publicitatii platita din banii contribuabililor.
Este cu totul regretabil ca acesti doi ministri fac parte dintr-un partid care a demascat asemenea practici in trecut si ca ei au putut sa exercite acest comportament discretionar intr-o perioada in care guvernul recomanda austeritate intregii populatii pentru a putea face fata crizei economice.
Ministrii trebuie sa dea primii exemplul austeritatii, incetand sa foloseasca banul public pentru publicitate in folos personal.
In numele CGC semneaza:
– Societatea Academica din Romania (SAR)
– Alianta Civica
– Grupul pentru Dialog Social (GDS)
– Societatea Timisoara
– Freedom House
– Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)
– Academia de Advocacy
si
Centrul Roman de Politici Europene (CRPE)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.