Orban, mesaj către Cîțu să-l ”radă” și pe Drulă din Guvern: ”Orice ministru care atacă premierul pleacă!”

Orban, mesaj către Cîțu să-l ”radă” și pe Drulă din Guvern: ”Orice ministru care atacă premierul pleacă!”

aprilie 17, 2021 2

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a comis un gest față de șeful său din Guvernul României pe care nici măcar Viorica Dăncilă nu l-a suportat din partea PSD-iștilor.

Primul-ministru a fost jignit public de Drulă, care l-a făcut ”zombie politic” pe șeful său de Cabinet.

Față de acest gest fără precedent de la criza Băsescu-Ciorbea din 1998, Ludovic Orban, liderul principalului partid din coaliția de la putere a transmis un mesaj tranșant pe adresa lui Florin Cîțu: ”orice ministru care îl va ataca public pe premier va pleca acasă”.

„Așteptăm să se termine exercițiul acesta de supărare, de orgolii și să fie desemnat un ministru de la USR PLUS care să pună în practică toate obiectivele stabilite prin programul de guvernare. Orice ministru să știe că, înainte de a-și ataca premierul trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă exact cum a plecat Voiculescu”, a declarat Ludovic Orban.

În nicio țară democratică din lumea asta niciun ministru nu-și permite să atace premierul. Premierul e cel care conduce guvernul, ca atare, dacă ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauți în guvernul respectiv, a mai spus Orban.

”Avertizez miniștrii că nu e o chestiune de moft, e obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul. Dacă cineva din guvern vrea să dea declarații critice la adresa premierului întâi să scrie demisia, apoi să dea declarații critice”, a fost mesajul tranșant al lui Ludovic Orban.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.