Pavel Popescu, în SUA: ”A venit timpul ca România să intre în programul Visa Waiver”

Pavel Popescu, în SUA: ”A venit timpul ca România să intre în programul Visa Waiver”

decembrie 22, 2021 0

Pavel Popescu, vicepreşedinte al PNL pentru Digitalizare şi deputat, a transmis în cadrul discuţiilor avute în Statele Unite, cu prilejul Forumului NATO şi al Forumului pentru Intelligence şi Securitate, că românii vor aprofundarea parteneriatului strategic cu administraţia americană, dar şi că sunt aşteptaţi şi mai mulţi militari de peste ocean, pentru a asigura „apărarea libertăţii”, în condiţiile noilor evoluţii din estul Europei.

„Românii sunt una dintre cele mai pro-americane naţiuni din Europa şi dorinţa noastră este de a vedea o creştere a numărului militarilor americani din ţara noastră, dar şi extinderea şi aprofundarea parteneriatului strategic pe domenii cheie din economie, energie şi infrastructură critică”, este mesajul transmis de liderul liberal Pavel Popescu la Washington.

Liderul PNL a revenit recent din Statele Unite, acolo unde a participat la mai multe evenimente, precum Forumul Transatlantic Parlamentar NATO, respectiv Forumul Parlamentar pentru Intelligence şi Securitate, unde a fost unul dintre speakerii principali.

În timpul petrecut în Statele Unite, Popescu a avut numeroase întâlniri bilaterale cu congresmeni, membri ai administraţiei, reprezentanţi ai mediului privat, ai mediului academic dar şi cu foşti ofiţeri de rang înalt, potrivit unui comunicat de presă al liderului liberal.

„Pe toată durata acestei deplasări, în numeroasele întâlniri în care am reprezentat România, am abordat, în principal, trei teme majore: compatibilizarea legislaţiei pe securitate cibernetică (cybersecurity), implementarea legislaţiei investiţiilor străine non-UE (Foreign Direct Investment) şi întărirea parteneriatului strategic cu SUA. În plus, am folosit fiecare ocazie pentru a le transmite partenerilor americani că a venit timpul ca România să intre în programul Visa Waiver şi m-am bucurat să văd că pentru acest lucru există o susţinere reală atât din partea democraţilor cât şi a republicanilor”, explică Popescu, potrivit Adevărul.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.