PD-L. Hai ca se poate!

ianuarie 7, 2009 0

Care o fi morala acestei povesti? Mi-o pot descilci si mie PR-istii de serviciu sau voluntari ai Partidului Democrat-Liberal?
Babeste, iata despre ce este vorba:
1. CEN – Compania Energetica Nationala – unul dintre cele mai criticate proiecte ale anului trecut, initiat de liberali.
2. Voci. a) Mircea Geoana – daca Tariceanu „va indrazni” sa infiinteze CEN, asta ar echivala cu „ultimul tun liberal”, iar PSD va initia o motiune de cenzura (nu s-a mai intimplat, pina la urma). b) Emil Boc, in campania electorala: „Miza CEN este banul public, un profit de 800 de milioane de euro pe următorii patru ani. Miza o reprezintă modul în care membrii PNL şi cei ai PSD vor fi plasaţi în consilii de administraţie pe salarii de zeci de mii de euro pentru a mulge şi această companie”. c) Traian Basescu: Tariceanu vrea CEN dupa ce s-a intilnit si consultat cu „mogulii”. Bonus, TB: Guvernul ar face bine „să reanalizeze oportunitatea creării unei concentrări de societăţi producătoare de energie”, intrucit infiintarea CEN poate  „să genereze o diminuare a competiţiei şi a interesului de retehnologizare, implicit pentru marii furnizori de energie, cum ar fi Mintia, Turceni, Rovinari”.
3. In septembrie 2008, CSAT a respisn infiintarea CEN, unele dintre argumente fiind cele ale sefului statului, rezumate mai sus.
4. FAPTE. PD-L cere, iar PSD e de acord, ca la „marea imparteala” (finala pe aparate) sa primeasca CEN. CEN, a spus dl Videanu la audierile de la comisii, ar trebui sa treaca in subordinea Ministerului Economiei, pe care il conduce. Exista si o propunere de sef la CEN: Ionut Popa, unul din locotenentii lui Adrian Videanu.
5. FAPTE II. Conform informatiilor colegilor mei de la Cotidianul: „Compania Energetică Naţională este o afacere estimată la 20-24 de miliarde de euro, iar cifra sa de afaceri va fi de aproape 2,5-3 miliarde de euro, profitul urmând să se situeze în 2012 la 800 de milioane de euro. Cifra de afaceri a companiei va plasa CEN pe locul 2 în România – după Petrom – şi în primele 25 de companii din Europa Centrală şi de Sud-Est. Conform HG adoptate de guvernul Tăriceanu, CEN cuprinde Compania Electrica (împreună cu distribuţiile de energie neprivatizate Electrica Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Sud) şi va „înghiţi“ Hidroelectrica şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari.”
Asadar, CARE E MORALA ACESTEI POVESTI?
PS Un excelent material despre CEN, aici, de la SAR! Cititi-l! Chiar merita!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.