Pe bune: jos palaria! Nimic despre domnul Ciutacu :)

mai 29, 2008 0

Vad demersul celor angrenati in proiectele despre care o sa scriu imediat ca pe un act de igiena publica, de medicina – partial preventiva – absolut necesara. E un fel de terapie prin cuvint, un fel de invitatie la mai multa civilizatie – de limbaj, de tinuta, de atitudine.
Sint destul de discreti, desi ar merita cu prisosinta sa se vorbeasca mult mai mult despre ce fac ei.
DEBATE – acest cuvint e „cheia” activitatii lor. Pedagogie alternativa si necesara, educatie pragmatica in sensul cel mai buna cu putinta – asta e ceea ce fac oamenii care au facut posibile Conferintele Civice sau Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica. Sau asta!
Va invit sa le vizitati site-urile si, dupa ce va veti fi convins de buna lor credinta, ca si de profesionalismul lor – pentru care eu garantez! -, poate ca le veti spune si copiilor dumnevoastra despre asta. Sau vecinilor care au copii.
As vrea sa semnalez si citeva resurse bibliografice – inca putine (a propos si cartea lui Schopenhauer despre care am scris aici de curind e tot din filmul asta) – despre care gasiti citeva informatii si aici.
dezbateri_online.jpg
intoducere_online1.jpg
arta_argumentarii_online.jpg
Dati-mi voie sa sper ca oamenii despre care aflati mai multe detalii pe site-urile de mai sus pregatesc nu doar discursuri despre o lume mai civilizata, ci, prin invatarea interactiva -pe care ei o propun – a artei de a tine asemenea discursuri, chiar o lumea mai buna si mai civilizata

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.