Performante deosebite la TVR Cultural:) : 6000 de telespectatori in medie, pe zi

martie 6, 2007 0

Giurgiu continua seria absurda. De fapt, cu inteles. Ceea ce parea val de demiteri ramina pina la urma un „valuretz” mai mic, adica doar cu Rodica Culcer.
Clientii vechi si incompetenti ramin. Ar fi neverosimila decizia (deocmadta e pe surse la NewsIN) de a mai amina demiterea Zecai Buzura (eu sint convins ca are sustinatori pentru ca are si multi colaboratori, dar daca am fi cinstiti ne-am uita putin peste „management”).
E adevarat, ca de la precedenta directoare, Beatrice Comanescu, a fost o evolutie, nu avea cum sa nu fie (madam Comanescu cerea sugestii de programe de la jurnalisti – mi-a cerut si mie cind eram la EVZ – i-am si trimis, doar nu e rau in principiu, dar arata si gradul de nesiguranta maxima).
TVR Cultural nu a reusit sa schimbe mai deloc fata stirilor, e ceva mai bine, dar tot sub media onorabila.  Grila  e impanata cu talk-show-uri care nu prind, oricit de mari ar fi personalitatile care le fac – si daca ai emisiuni interesante tot e o problema de management daca nu le scoti in fata cit ar trebui.
Publicul oricum e mic. Daca si acela este dezamagit aproape de fiecare data cind da pe acest post, atunci ceva e in neregula. De la 6000 de telespectori pe All Urban, cum zice ARMA citind TNS-AGB, e totusi loc de evolutie.
Editurile merg foarte bine, vind carti cu zecile de mii, deci avem un public cultural (in sensul larg al cuvintului) ceva mai mare… Mult mai mare decit ar vrea TVR Cultural sa credem. Ma enerveaza ca, dupa astfel de rezultate, concluzia e mereu aceeasi: „Pai, da, pentru ca romanii e proshti si nu consuma de astea”.
Sa fim seriosi, publicul cultural e o minoritate semnificativa care creste si impinsa de ofensiva cartilor comerciale din ce in ce mai variate si de zona cinematografica si de multe altele. Daca i-ai da ceva inteligent si dinamic, care sa respecte regulile televiziunii, s-ar uita mult mai multi.
 P.S. Aseara Turcescu a ocolit oarecum subiectul Culcer (se stie ca nu-i e simpatica)insistind pe subiectul „bani”. Ma rog, Giurgiu a iesit rau oricum insistind de exemplu sa nu-si spuna salariul care era cunoscut oricum…
P.S.2 Multumiri lui Radu Paraschivescu pentru complimentele nemeritate aduse subsemnatului in EVZ de azi. Are dreptate cu acea conferinta de presa transmisa de Realitatea – ar fi trebuit data ultima parte cind Giurgiu a anuntat demiteri, s-a razboit cu jurnalistii, adica partea de „actiune”. Pe de alta, parte, cum sa prevezi ca Giurgiu avea sa inceapa cu un blabla nesfirsit si sa termine cu esenta…

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.