Phalofobia cristoilor, prigonilor etc. Basescu omoara leul!

septembrie 23, 2008 0

Îi omoară sexul, îi distruge psihic arta cu diverse conotaţii sexuale sau de-a dreptul ofensiv sexuale. Am vayut pe Antena 3 ca Ion cristoiu and Gadea au gasit o chestie cu sex de la ICR de care sa le fie frica. Cind pui in aceeasi sintagma (textuala, vizuala, de care vrei tu) Romania, sexul si ceva lipsa de patriotism ai, ca artist, multa reclama gratuita. Sexul e pentru ei ceva ce se petrece intre bodega si patul conjugal, nu are legatura cu TARA. Ma rog, am ris, si am vrut sa va impartasesc si voua. E o frica mare de sex si mai ales de penis erect (erau niste reprezentari incapatinate ale unor imagini cu personaje in erectie). Culmea e ca il tot invocau pe Brancusi, cel mai mare maestru al erectiei reprezentate mai putin abstract decit ar vrea tot felul de „maestri”.
Culmea, ieri protestau unii „de dreapta” cu o „interventie” erecta la adresa unui artist ungur.
Arta romaneasca invie, asta ar fi concluzia, haha. Cit despre sex si arta, se vede ca astia nu-s mari consumatori (consumatori de arta, vreau sa zic). Ar fi stiut atunci ca cele mai socante, cele mai impresionanate, cele mai fabuloase interpretari ale sexului vin din arta.
Despre calitatea artistilor atacati nu stiu nimic. nu i-am vazut inca, dar o sa caut să-i văd. Aceasta nu era neaparat apararea lor. Dar daca esti tinar artist roman in cautare de glorie e deja un „must” să enervezi sau nişte dreptaci talîmbi cu idei puţine şi fixe, sau cîţiva bizoni analişti. E mai simplu. E la fel de simplu ca acum o sută de ani.
PS. Fratele Roncea care a „intervenit” peste alt artist nu „merita” o plingere la politie. Credeam că părţile atacate de naţionalişti nătîngi sînt ceva mai „luminate”, dar uneori mă înşel: s-a trezit UAP-ul să se simtă jignit… e foarte bine că au ales polemica artistică, chiar dacă au în spate idei de peşteră getodacică.
PS2: Fiindcă tot erau aşa de inflamaţi de extremismul reprezentării, de ce nu vede nimeni doi penibili Buzdugan şi Morar pe numele lor cu mustăţi de Hitler pe tot soiul de panouri publicitare din oraş. Imaginea e de zece ori mai nocivă tocmai pentru că n-are o ideologie în spate ci doar multă-multă ignoranţă. Aşadar, dragă poliţie vă recomand să lăsaţi un naţionalist amărăştean în pace (e doar inflamat de teme aiurea, dar apreciez că a pictat vitrina în loc s-o spargă) şi luaţi la întrebări noile idei radiofonico-publicitare cu hitlerişti.
Chestii noi 
Antena 3, jurnalul de la 14:
„Discursul critic al presedintelui Basescu privind starea economiei a afectat si moneda nationala, leul a cazut pe piata interbancara desi incepuse ziua in crestere. Euro a atins un maxim de 3.675 lei, iar BNR a stabilit o referinta de 3.669 lei, in crestere cu aproape un ban. „
Fara comentarii… Nu inteleg de ce s-a dus iar acolo Patapievici. Chiar nu inteleg.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.