Piersic, Securitatea si rusinea nationala

ianuarie 8, 2009 0


Tocmai ce am publicat un teasing pt ancheta aceasta, despre Florin Piersic si rolul sau intr-o afacere petrecuta cu 50 de ani in urma, ca s-au gasit cativa “oameni de isprava” care sa citeasca in stele si in cafea ceea ce urma sa para in articolul propriu-zis. Lucreaza la Jurnalul National si si-au propus ca comenteze ceva ce inca nu aparuse. S-au dus la conu’ Piersic si da-i cu peria-n sus, da-i cu peria-n jos, da-i cu zoaiele in Cotidianul si cu rusinea nationala in subsemnatul.Asa se face ca spalatura articolul lor a de „contra-atac” a aparut in acelasi timp cu ancheta propriu-zisa.Ca urmare, ei n-au discutat nimic despre dovezile aduse in Cotidianul, ci doar despre cat de mare e Florin Piersic. Iar dezvaluirea „surpriza” a lui Piersic pt Jurnalul…surpriza…se afla in Cotidianul..Pt ca mi-o facuse si mie cand am stat de vorba cu el. De fapt, daca veti spala cu buretele limbile lui Condurateanu, o sa vedeti ca interviul lui Piersic e identic cu cel aparut in Cotidianul…
Cum sta treaba, din punctul meu de vedere: daca cititi articolul de aici, impreuna cu celelate doua parti de text cu titluri diferite, puse ca link-uri scrise cu albastru – in ziar sunt trei articole pe doua pagini (si va rog sa o faceti inainte de a comenta), veti vedea ca exista documente clare, din arhivele CNSAS, unde apare numele lui Florin Piersic, in clar . Ele se refera la implicarea sa intr-o poveste cu antisemiti, dusmani ai poporului, draci , laci… Aceste documente il identifica la milimetru pe Piersic ca fiind veriga de legatura intr-un lant de corespondenta dintre niste condamnati politic din Romania si un condamnat la moarte (tot in Romania), dar aflat in Franta.
Tot ceea ce am facut a fost sa intreb DE CE , DACA A FOST IDENTIFICAT ATAT DE BINE DE SECURITATE, FLORIN PIERSIC A SCAPAT BASMA CURATA, IN TIMP CE SAPTE OAMENI AU AJUNS IN PUSCARIE. NICI MACAR NU A FOST CITAT LA PROCES. NICI MACAR NU A FOST CHEMAT LA ANCHETA, DUPA CUM REZULTA DIN ACTELE AFLATE AZI LA CNSAS.
Explicatia lui e una facila: nu stiu, nu-mi amintesc… Treaba lui, omul are voie sa spuna ce doreste. Sunt vorbele lui impotriva unor dovezi scrise ca a fost implicat in poveste. Restul, judecati dumneavoastra de ce, cum, cand, unde….
Si ajungem la treaba cu rusinea nationala. Una este sa fii un actor mare. O spune pulicul, o spun criticii. Ceea ce faci in afara scenei e o ALTA PROBLEMA. Iar chestia cu rusinea nationala e ca un diagnostic al bolii romanilor ce sunt saraci cu duhul. Al celor ce cred ca tot ce zboara se mananca mai ceva ca semintele lui Margelatu’. Pentru ei, Florin Piersic e o mandrie nationala, nu ai voie sa te atingi de el. Fara insa a spune de ce… Doar asa… ca vor ei sa fie, ca le-a placut lor cum pupa fetele si cum se cafteste cu Buza de Iepure…. Ion Dolanescu e tot mandrie nationala pentru ei… la fel si Irina Login… si inca alti j’de mii de artisti….. care n-au primit un Oscar, un Grammy, un Emmy, un Golden Globe, un premiu la Cannes sau ceva asemanator (poate ca un roman nu poate participa la toate cele enumerate, dar prindeti voi ideea…e vorba de recunoastere internationala).
Este la fel ca si cu intelectualii …. La fel ca si cu universitatile… Lipsim din topurile mondiale, unde sunt numai valori, numai mandrii nationale, dar acasa ne umflam muschii si tipam ca suntem cei mai buni… Pfiu….
P.S. Pentru prima data la Cotidianul, am realizat o versiune multimedia a anchetei, pe care o puteti viziona aici… contine niste elemete suplimentare fata de articol… dar are si vreo 20 de minute… Eu zic ca merita vazuta (daca faceti abstractie de vocea mea de om cu nasul infundat si pretty lousy la recitat).
http://www.cotidianul.ro/video/florin_piersic_in_rol_secundar_la_securitate-15363.html
P.S.2 Continua nominalizarile pentru topul intelectualilor romani. Aici.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.