Piti si compania, lasati-ne, lasati-ne!

octombrie 17, 2008 0

Isterie telemediatica previzibila dupa neobisnuita „ridicare” de ieri a lui Victor Piturca de pe Otopeni de catre politistii DNA. Ca Basescu e de vina, ca DNA e o meschina si periculoasa „scula” politica, ca traim intr-o dictatura de care, la fel ca in Matrix, doar citiva lucizi sint constienti (printre ei, lideri vocal-instrumentali, baietii veseli de la Antena 3, normal!), ca nu avem un stat de drept, ca avem, normal, un stat politienesc, ca singura solutie – disperata! – e emigrarea, etc…
Cunoasteti repertoriul, nu-i asa? E deja clasic pentru grupul celor care sint cu adevarat persecutati de dictatura propriei lor mediocritati si impertinentze. E ceva obisnuit la cei care produc petarde mediatice in serie.
Baietii uita insa un amanunt care da ESENTIALUL intregii povesti in care e implicat selectionerul nationalei: ridicarea din Otopeni e o replica NORMALA/FIREASCA la atitudinea sa sistematic-sfidatoare. Nu ma refer la felul in care se poarta cu presa sau cu suporterii nationalei Victor Piturca. Ma refer doar la atitudinea sa fata de ideea de lege. Ceea ce uita sa spuna „trubadurii” lui Piturca e faptul ca, pina la episodul de ieri, acesta fusese citat de mai multe ori la DNA, dar selectionerul sfidase aceasta solicitare – elementara si perfect legala – de fiecare data.
DNA, Biroul de Presa: „Procurorii au emis un mandat de aducere pe numele lui Victor Piturca intrucit, fiind citat anterior in mai multe rinduri, la domiciliu, la locul de munca, dar si telefonic, acesta nu a dat curs citatiilor si nu s-a prezentat la sediul DNA”.
In rezumat, ESENTIAL in toata aceasta poveste nu e faptul ca traim – desi nu traim! – intr-un stat politienesc. ESENTIALA e impretinenta si sfidarea! Nu a procurorilor DNA, nu a lui Basescu, nu a Papei Benedict al XVI-lea, ci a lui Piturca! Atit! Restul e manipulare. Clasica si josnica!
PS. Ma alatur intiativei demarate astazi de Ioan T. Morar. Amanunte, aici! 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.