Pleşiţă. Next level?

august 6, 2009 0

Nicolae Plesita e un nume odios pentru ceea ce a insemnat opresiunea comunisto-securista. E un personaj parte din teribilul brand al comunismului romanesc – „CRIMINAL SI ILEGITIM” (oricit de mult nu ar place aceasta sintagma adevarata liderilor de opinie butonati si/sau parasutati)
In ciuda unor eforturi mai degraba anemice, cota „morala” si capitalul de imagine publica ale acestui tortionar sint relativ bine fixate: Plesita a fost unul dintre monstrii comunismului romanesc!
Dar, intrucit uneori nu conteaza adevarul, ci doar cine scrie despre „adevar” si intrucit avem de curind la indemina un asemenea exemplu de „istorie recenta bine si interesat decupatata”, eu cred ca nu e imposibil ca generalului Plesita sa i se fabrice, mediatic, un alt profil. Unul, sa zicem, de disident comunist. Ar fi o mizerie ordinara, dar nu e o ipoteaza pe care o putem exclude. De vreme ce s-a putut recent o data, se mai poate inca o data! La limita, cu oricine! Dincolo de fapte!
Dupa cum s-a putut constata de asemenea recent, exista si tineri jurnalisti dispusi sa faca asta. Tineri ziaristi carora ar trebui sa le fie rusine!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.