Poliția din Canada, către camionagii extremiști: ”Dacă mai veniți la proteste, vor fi consecințe!”

Poliția din Canada, către camionagii extremiști: ”Dacă mai veniți la proteste, vor fi consecințe!”

februarie 9, 2022 0

Protestul camionagiilor din Ottawa pare a fi departe de final. Au fost deschise deja 80 de dosare penale și zeci de persoane au fost deja arestate.

Atmosfera în orașul care duminică a intrat în stare de urgență este tensionată, iar locuitorii sunt furioși. Întrebările când și cum se va termina acest protest nu au deocamdată un răspuns.

Poliția din Ottawa a declarat că demonstranții „hotărâți” rămân în capitala Canadei după aproape două săptămâni de protest. Ottawa este în stare de urgență de duminică.

Poliția a descoperit că în aproape un sfert dintre sutele de camioanele care au blocat orașul sunt și copii și se tem pentru siguranța acestora, au declarat autoritățile, scrie BBC.

Deși protestul a fost în mare parte pașnic, poliția și-a exprimat îngrijorarea că acțiunea încurajează acțiunile extremiste.

Polițiștii le-au transmis protestatarilor să plece, dar aceștia s-au opus.

S-au confruntat chiar cu o amenințare cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, acțiune despre care autoritățile au spus că a urmărit distragerea atenției poliției. Se pare că un ofițer a fost atacat de un camionagiu.

Într-o conferință de presă de marți, adjunctul poliției Steve Bell a spus: „Mesajul nostru către demonstranți rămâne același: Nu veniți. Dacă veți veni, vor fi consecințe”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.