Politica la TV ramine cum au stabilit: pe bani.

octombrie 1, 2008 0

Evident, CNA n-avea ce sa faca dupa prostia parlamentarilor care au votat singuri sa apara pe bani la televizor. A fost stabilita o diferenta intre dezbaterile propriu zis si emisiuni electorale, dar banul e ban. El se da si, evident, directorii de statie vor fi influentati vrind nevrind de ala care cumpara mai mult si-l vor avea mai des in platoul „gratis”. Interventii utile ale lui Tolontan si Comanescu, aici.
E o iluzie sa crezi ca, de fapt, se dezgroapa ipocrizii mai vechi – oricum se platea intr-un fel sau altul, se spune. Da, platile astea ale politicienilor catre televiyiuni au existat si ar fi ramas oricum, dar macar purtau eticheta injositoare de spaga. Acum, eticheta s-a inlaturat si o putem face mult mai voiosi. Sa ma bucur pentru asta?
 O alta chestie nasoala care s-ar putea instaura: vor fi televiziuni care vor face bani fara sa faca audienta – bani negri sint destui cit sa-i cheltui si in locuri unde n-are rost.
Geoana a deraiat total: dupa ce a votat legea, urla ca nu e buna si ca nu e normal sa se plateasca.
Nu inteleg presupunerea ca CNA era „pe mina cu televiziunile”, gasita tot printre comentariile la postarea lui Comanescu. Parlamentarii au facut-o primii. CNA a pus pe ici pe colo niste reglementari. CNA are o altfel de vina. Una viitoare: o sa fie debandada totala in teritoriu, iar ei nu vor avea capacitatea administrativa sa ia minime masuri.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.