Poporul lui Puric si otevistii lui Andresan: cum s-au prostit romanii la gramada

martie 27, 2009 0

Un articol din Cotidianul a scos la iveala ceva ce banuiam de mult: daca face sex si merge la biserica, romanului nu-i pasa de criza financiara. Adica face parte din specia Nesimteanus Legionela Futortodoxis, genul Miserupeanu. Sau ceva pe-acolo.
Hiturile anului in librarii se dovedesc astfel a fi cartea „Profa de sex” a Laurei Andresan si „Despre omul frumos” a lui Dan Puric.  Explicatia vine chiar de la Puric insusi: „problema se pune asa: curiozitatea de tip mitocan e majoritara. La ea nu e o mirare ca se vinde cartea, la mine este. Cartea ei este citita de populatia care se uita la OTV. Pe mine ma citeste poporul„.
Si daca voi credeti ca „poporul lui Puric” este mai presus de poporul care are o curiozitate de tip mitocan, va inselati. Poporul lui Puric este si el, daca nu la fel de mitocan, atunci cel putin la fel de prost. O spune tot Puric: „Daca baba de la bloc e vraci si te face bine, te duci la ea, nu la doctorul profesor universitar. Asta sunt eu: o baba care ii pune la loc unui copil oasele frante”.
Dupa mine, cine se duce la o baba in loc sa mearga la spital este un prost cu diploma. Nu intru in detalii. Pe vremea cand frizerii scoateau masele si laba gastei combinata cu coada ursului bateau aspirina, poate ca mai era de inteles. Dar astazi, predicand o intoarcere la imbecilitatea incipienta, la idiotenia necunoasterii si la stupizenia respingerii stiintei, Dan Puric isi gaseste locul exact acolo unde l-a pus „poporul”: alaturi de Laura Andresan. Si nu Andresan a urcat pe scena pentru a-i face concurenta ca artist.  El a coborat de acolo de unde nu  prea puteai sa ii gasesti cusur, pana  la inaltimea tocurilor cui, acolo unde prostiile se observa mai usor.
P.S. Articolul respectiv a fost publicat in editia tiparita a ziarului si va intra in curand si pe cotidianul.ro

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.