Poveste absolut banala cu Vama Veche

iunie 18, 2007 1

Plecat sîmbătă. Cald. 180 km pe ora pe autostrada. 20 km pe ora in afara autostrazii. accident fara victime. copii de bani gata care conduc bolizi complet aiurea. motociclisti care se uita prea mult la televizor. baieti bine infipti in banda de viteza cu 90 la oră.
Vama plină ochi. dar asta nu inseamna ca nu exista o camera goala pe undeva. Multi bani negri. se vede ca taxele sint de unde nu-s. de aia nu se face nimic cu satucul ala suprapopulat in uichend. detasament de jandarmi cu pantaloni trei sferturi şi ochelari de soare.
Mult mai mare procentajul de oameni enervanti decit acum 2-3 ani. si nu ma refer la tarani de diverse categorii. sau la vamaioti în vîrstă care intre timp continua sa-si aduca familiile numeroase in locul în care probabil şi-au conceput copiii. nu ma refer nici macar la shezlongurile pe care le-au imprastiat creierele mici care nu s-au gindit in acelasi timp sa-si declare banii si sa plateasca in felul asta curatarea plajei de tonele de alge deja împuţite.
Ma refer la oameni de proasta calitate din categoriile snoabe. Am auzit de exemplu una foarte tare. O tipă vorbea cu altele din grup – toate lucrau probabil în publicitate – despre cum ar vrea să REPOZIŢIONEZE cearşaful. Şi nu glumea. L-au repoziţionat. Ele erau, cum ar veni, targetul cearşafului. sau invers.
multă băutură. muzică foarte bună. nici urmă de hit idiot în zona Expirat. Mîncarea cea mai proastă din lume într-un loc numit „Renovat”. De aia işi are Vama farmecul ei. dacă mergi cu cine trebuie, fericirea vine de la sine, dimpreună cu nişte Killers, Arctic Monkeys sau The Strokes. Fără mîncare.
Am observat că adolescenţii sînt mult mai funny şi mai mişto decît adulţii beţi. pentru că omul matur român încă  are o problemă cu defulări spectaculoase doar în locuri special amenajate. Cînd te defulezi doar în Vamă eşti dizgraţios. Cînd o faci cu măsură şi în restul vieţii începi să semeni cu un cetăţean mişto. Avem noroc cu tinerii :))
În weekendul din Vamă n-am putut să dau peste nimic scris, revistă, ziar, carte. asta e ceva nasol.  foarte nasol.
Duminică. Zi de mahmureală plăcută. am găsit un loc unde am mîncat normal. am mai stat cu burta în sus un timp. arşi de soare. io mai puţin. maşină. aglomeraţie infernală la ieşire din Constanţa. într-un tîrziu am intrat pe autostradă, plină de tot felul de inconştienţi. unii parcau pe banda de refugiu ca să se mai dezmorţească puţin. Nu le-a explicat nimeni că au spaţii amenajate pentru asta.
Doi nebuni se şicanează la 130 la oră. unul e gata să spulbere o maşină trasă pe dreapta. într-un final, unul îl opreşte pe celălalt în mijlocul autpstrăzii pline şi sare din maşină să-l bată pe altul. Ăla fuge. în spate se aud scrîşnete de frînă. îi găsesc peste vreo 50 de kilometri mergînd în paralel şi înjurîndu-se. ca de obicei, poliţia freacă mentolul şi opreşte doar maşinile care costă sub 20.000 de euro. motociclist mort la marginea Bucureştiului. Acasă. Film „In vino veritas”. Mişto. Stop.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.