Premierul fără prieteni

octombrie 26, 2009 0

După modelul sprijinului pentru Johannis, PSD şi PNL s-au prins că, dacă nu propui un personaj cu aură pozitivă, e la fel de oportun ca măcar să susţii unul ! De data asta, l-au găsit în persoana lui Bogdan Aurescu, avocatul dibaci care a jucat rolul principal în verdictul favorabil României la procesul cu Ucraina pentru platoul Mării Negre. Suspectez că lui Aurescu i se vor adăuga Florin Şaghi – nominalizatul de la interne – şi, poate, şi Adrian Rădulescu, propusul pentru agricultură, că nu strică să fii consecvent în simpatia pentru sindicate. 
Noua majoritate se pregăteşte să accepte numele de mai sus în comisii, dar să trîntească lista lui Croitoru în ansamblu. Ocazie cu care mă întreb din nou ce s-ar fi întîmplat dacă premierul desemnat ar fi venit, într-adevăr, cu o formulă de specialişti neangajaţi politic. Parlamentarilor le-ar fi venit probabil mai peste mînă să accepte 14 miniştri competenţi în comisii – aşa cum se pregătesc să facă acum cu Aurescu – dar să pice toată echipa din cauză că premierul e Croitoru şi nu Johannis. Premierul i-a scutit însă de această postură incomodă, fie pentru că aşa arată calculele lui Băsescu şi compania, fie pentru că nu s-a găsit nici un specialist care să accepte provocarea.
Croitoru pare pierzătorul de serviciu al acestor zile: eventualul plus de notorietate pe care îl cîştigă păşind în spaţiul public, afară din biroul bine ascuns de consilier al guvernatorului BNR, va fi anulat de eşecul de a propune, în premieră pe ţară, o formulă guvernamentală care să demonstreze că da, se poate şi la noi ! Poate cu altă ocazie, deşi sper sincer să nu fie nevoie !!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.