Președintele Argentinei, infectat cu COVID la două luni după rapelul cu vaccinul rusesc Sputnik V

Președintele Argentinei, infectat cu COVID la două luni după rapelul cu vaccinul rusesc Sputnik V

aprilie 3, 2021 0

Președintele Argentinei, Alberto Fernández, care a împlinit 62 de ani vinerea aceasta și fusese deja vaccinat împotriva COVID-19, a confirmat sâmbătă că a dat rezultat pozitiv la testul de antigeni, așteptând să confirme rezultatul testului PCR.

„Am vrut să vă spun că, la sfârșitul zilei de astăzi, după ce am prezentat un record de febră de 37,3 și o ușoară durere de cap, am efectuat un test antigen al cărui rezultat a fost pozitiv”, a scris președintele pe contul său de Twitter devreme în dimineața zilei de sâmbătă .

„Sunt într-o stare fizică bună”, a precizat pe reţelele de socializare preşedintele, care a împlinit recent 62 de ani.

Argentina se confruntă în prezent cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus. Conform cifrelor oficiale, ţară de 44 de milioane de locuitori are peste 2,3 milioane de cazuri de infectare şi 56.023 de decese.

„Deși așteptăm confirmarea prin testul PCR, sunt deja izolat, respectând protocolul actual și urmând indicațiile medicului meu personal”, a remarcat Fernández.

Președintele argentinian a completat programul a două doze de vaccin Sputnik V, de la laboratorul rus Gamaleya, dintre care prima a fost primită pe 21 ianuarie și a doua pe 11 februarie, potrivit unor surse prezidențiale.

„Am contactat persoanele cu care m-am întâlnit în ultimele 48 de ore pentru a evalua dacă acestea constituie un contact strâns, astfel încât să le poată izola”, a spus Fernández.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.