Primarul Iașiului, audiat până la 4.00 dimineața la DIICOT. Chirica este inculpat într-o afacere cu terenuri

Primarul Iașiului, audiat până la 4.00 dimineața la DIICOT. Chirica este inculpat într-o afacere cu terenuri

aprilie 27, 2021 1

Primarul Mihai Chirica a fost audiat luni timp de mai multe ore la DIICOT într-un dosar vizând concesiunea unui teren în Sărărie, teren pe care familia patronului ziarului ”Bună Ziua, Iași” a ridicat un bloc, deși se angajase prin contract să construiască o pensiune, anunță Ziarul de Iași.

Mihai Chirica este deja inculpat în acest dosar, anunță presa locală și televiziunile centrale de știri.

Primarul Mihai Chirica a mers marți la serviciu și a refuzat să dea declarații, însă înainte a făcut anumite precizări la Radio Iași.

„În principiu este o cauză legată de înstrăinarea unor bunuri de către o societate comercială care a încheiat prin anul 2005 un contract de asociere în participațiune cu municipiul Iași. Din punctul meu de vedere, nu și-a respectat clauzele contractuale, lucru pe care, de altfel, l-am și afirmat de fiecare dată și situația a generat un dosar penal împotriva celor care sunt implicați în această chestiune. Sigur, vom sta și noi foarte atenți să vedem ce se întâmplă, cred că mai și câteva puncte care trebuie nuanțate mai bine, dar încercăm să mergem mai departe”, a susținut primarul Mihai Chirica.

Inculpat în dosarul cu numărul 21D/P/2021 mai este și Vasile-Gabriel Harabagiu, fost viceprimar al Iașului, în prezent city-manager al orașului.

„Eu nu fac justiție din acest punct de vedere, dacă sunt incompatibilități de funcție, va trebui să-l suspend, în temeiul legii, până când lucrurile sunt rezolvate de instanțele din România și fără să aduc eu acuzații sau să-l disculp din situația în care este în momentul de față. De aceea, vom analiza cu serviciul juridic, astfel ca decizia să fie cea mai corectă”, a mai comentat primarul în ceea ce privește situația administratorului public Gabriel Harabagiu.

Potrivit surselor Europa Liberă, pe lista inculpaților din acest dosar se mai află Violeta AsimioneseiFlorin-Claudiu Asimionesei – patronul publicației „Bună Ziua Iași”, Irina Iacob – avocat, Gabriel Ghergheșanu – angajat al Primăriei Iași, Florin-Alexandru Mustiață – fost arhitect-șef al Primăriei Iași, Victor Gavriluță – inspector GIS Cadastru, Ionuț-Răzvan Costin – notar, Raluca Andriescu și Iulia Păduraru – notar.

Alți angajați cu funcții de execuție din cadrul Primăriei Iași, precum Doina FlorescuLetiția Palaga sau Denisa Ionașcu au fost audiați ca martori în acest dosar.

Chirica este suspectat că a omis să sesizeze organele judiciare, deși știa despre săvârșirea unei infracțiuni, așa cum prevede articolul 263 din Codul penal.

Chirica a mai fost trimis în judecată în acest an și într-un dosar de corupție instrumentat de DNA.

Primarul Iașului a fost audiat luni timp de mai multe ore la DIICOT Iași, până la ora 4.00 dimineața.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.