Primarul Minciurin Oprescu si premierul Theodor Bolnovan

septembrie 2, 2008 0

Hopa! A mai facut-o o data. Dupa bunul sau obicei, Sorin Oprescu a fost iar prins cu minciuna, de data aceasta insa, de jurnalistii de la Gandul. Dupa ce l-a dat afara pe arhitectul sef al Capitalei pentru ca „slutise” orasul, chirurgul intrat in adormire propune ca inlocuitori doua personaje ce au intrat si ele in istoria sado-masochista a orasului prin umarul pus la inaltarea catorva turnuri taman acolo unde erau monumente istorice numai bune de pus in umbra. Asta a fost partea sadica. Partea masochista e legata de faptul ca turnurile trantite ca nuca-n perete se spune ca ar fi si daunatoare pentru constructiile mai vechi si mai firave din zona. In fine….. Fiind intrebat de presa de ce dupa ce l-a dat jos pe Scaraotzchi i-a pus pe scaun si pe tac’su si pe bunica’su, Oprescu a replicat binevoitor ca asa i-a recomandat Ordinul Arhitectilor Romani si s-a spalat pe maini de sangele unui oras ciuruit. Numai ca presedintele OAR, Serban Sturdza zice insa ca nu l-a intrebat nimeni….
Si avand in vedere antecedentele lui Oprescu (falsificarea dosarului de profesor universitar, minciuna cu copilaria petrecuta pe aceeasi strada cu Adrian Nastase, furtul unei amintiri din timpul uceniciei medicale, fantasma unei autostrazi suspendate si a unor centrale eoliene in zonele in care nu bate vantul, plagierea unui raport al Curtii de Conturi marirea de o suta de ori a devizului pentru repararea spitalului in care a fost director, etc…) eu il cred pe Sturdza. De altfel, cred ca Oprescu nu va arata niciodata o hartie semnata de seful OAR cu propunerile celor doi arhitecti pentru simplul motiv ca nu exista.
Insa tactica Oprescu se aplica in toata primarie. Iata si exemplul. Colega mea, Antoaneta Etves, a scris ca reprezentantii primariei sustin ca au decis plantarea palmierilor din rondul de la Universitate in urma unui sondaj. Rugati insa sa porezinte sondajul, au dat din colt in colt si au zis ca a fost un sondaj mai special, facut de amatori, dupa cum i-a taiat capul si in care nu s-au calkculat nici esantioane reprezentative, nici marja de eroare, nici macar nu s-au notat datele celor intervievati… de fapt nu exista nici o urma a acelui sondaj
„Am luat poze cu plante exotice, am trimis un angajat ALPAB în faţă la Universitate care a întrebat câţiva oameni din zonă ce vor să se amenajeze pe locul unde există ceasul de la Universitate. Ei au decis“, spune purtatorul de cuvant al Administratiei Lacuri si Parcuri…. Si uite asa, fara nici un fel de studiu preliminar au si zburat 25.000 de euro…
Tot gandindu-ma insa la minciunile lui Oprescu, aproape ca mi-a scapat o lacrima de mila pentru bucurestenii care i-au dat votul in necunostinta de cauza sau din pura ignorare. Iar lacrima mea umila mi-a adus aminte de una mult mai celebra, ramasa in memoria colectiva sub numele de „draga Stolo”.
D esigur, colegii mei si multi altii au scris ample comentarii si au disecat cum anume Stolojan se vrea premier. Eu am de zis doar ca dupa patru ani de la niste „grave probleme” de sanatate ce l-a determinat sa se lase de politica, acum si-a regasit vigoarea si vrea din nou sa urce in sa, sa urce la varf. Pai, e frumos? Daca s-a vindecat in patru ani, inseamna ca nu a fost asa de grav si decizia de a se retrage a fost una pripita. Daca nu s-a vindecat, inseamna ca se expune la aceleasi riscuri ca si atunci si mimeaza sanatatea, fiind posibil ca in orice moment sa arunce la cos voturile celor ce cred in el si sa se retraga din nou. In ambele cazuri, Stolojan a mintit . De dragul adevarului, explicatia medicala ar trebui furnizata, iar niscaiva acte oficiale nu ar strica. Mai jos, lacrima lui Ovidiu Basescu.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.