Primul intelectual al lui Radu Duda: Sorin Antohi!

iulie 10, 2009 0

Va mai amintiti ca nu mai departe de acum citeva zile, princepele Radu se plingea de ecoul aproape inexistent pe care il are in rindul intelectualilor „fashionable”.
Ei bine, iata ce am gasit pe blogul domniei sale:

Alteta Regala,
Am luat ieri de la Polirom ultima carte a Altetei Voastre Regale. Am venit la Iasi pentru citeva zile (asa am pierdut lansarea volumului la Bookfest), asa ca am citit dialogul intr-un mediu special…
Pe scurt: e cea mai substantiala si mai originala contributie scrisa a Altetei Voastre Regale la evolutia spiritului public din Romania. Eu, unul, ca si alte persoane cu discernamint, nu am fost citusi de putin surprins de altitudinea si de profunzimea abordarilor Altetei Voastre Regale. Chiar si asa, acum am avut prilejul de a cunoaste intregul diapazon al unui om-orchestra, etalat pe aproape patru sute de pagini.
Analizele, interpretarile, confesiunile (unele — cu adevarat dramatice, toate – miscatoare), judecatile, opiniile — toate sint memorabile, pe fiecare pagina. Iar tinarul Nicolae Dragusin (pentru mine, el este o surpriza) s-a dovedit un partener de dialog ideal.
Desi stiu ca nu cartile schimba cursul istoriei, mai stiu ca unele dintre ele o lumineaza si o pot orienta.
Asadar, din toata inima, felicitari! Si mult succes pe calea atit de grea pe care Alteta Voastra Regala a ales-o.
Sorin Antohi
25 iunie 2009
Iesenii intre ei, ar putea spune cineva locuit de duhul blindetii. Sau nu numai! – ar putea replica altcineva bintuit de o sanatoasa etica a prudentei si de o binevenita morala a suspiciunii 🙂
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.