"Procesomanul' Traian Basescu?

iulie 11, 2007 0

Traian Basescu „minte, cum ii place sa minta de fiecare data” si „sufera de mai multe boli care intra in categoria bolilor psihice”. Aceste doua afirmatii si mai cu seama ultima l-au determinat pe seful statului sa il dea in judecata pe actualul Ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cel care a facut aceste declaratii in urma cu putin mai mult de o luna, pe vremea cind penelistii traiau inca euforic si periculos din jignirile grosonale pe care i le aduceau lui Traian Basescu. 
 Prejudiciat moral, prin „vatamarea dreptului la onoare si reputatie produse prin afirmatiile piritului”, Presedintele are prima runda a procesului in toamna, in 11 septembrie. Va fi un proces cu totul neobisnuit, in conditiile in care, e pentru prima data dupa 1989 cind seful statului in exercitiu da in judecata un ministru al unui cabinet aflat si el in exercitiu.
In replica la anuntul lui Traian Basescu, actualul Ministru al Sanatatii a spus ca „in ultima vreme, domnul presedinte se ocupa numai de a intenta procese. Si-a descoperit o noua pasiune: procesomania”.
In traducerea mea, care parafrazeaza o celebra butada: Nicolaescu i-a dat cu parul vorbelor in cap lui Traian Basescu, iar acum il face si prost pentru ca s-a asezat in fata parului.
Eu cred ca, in acest caz,  trebuie salutata decizia  presedintelui…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.