PSD-PDL=… Anti-UDMRismul. Naţionalismul s-a mutat în partide mari

decembrie 9, 2008 0

Ce inseamna PSD+PDL: 
1. se confirmă futilitatea împărţirilor pe ideologii sau politici pe aici
2. le recomand chiar şi o alianţă cu PNL ca să nu ne mai chinuim cu opoziţie, ce rost are?
3. Unde-s vocile oamenilor care păreau să aibă ceva de spus în PDL sau de pe lîngă PDL? În afară de TRU care îşi exhibă zbuciumul interior.
4. Solutia ultraimorală PSD si PDL nu ţine de joc politic sau de imprevizibil democratic – sintem anuntati ca vine criza si ei trebuie sa fure in grup ca sa supravietuiasca.
5. Chiar daca nu se vor alia, simpla negociere cu PSD e stupida, iar ce era de inteles s+a inteles…
6. Sint aiuristici cei care zic ca-si face Basescu cine stie ce calcule ca sa cistige alegerile – alianta cu PSD e singura care ar putea sa-i afecteze serios sansele de a fi reales
7. Alianta asta ar mai insemna nu doar sfirsitul naivitatii, ci si inceputul angoasei. Sintem gata sa acceptam ca asa se face politica, ca exista turnuri democratice neasteptate, dar sint totusi niste limite.
8. Mitul majoritatii confortabile incepe sa ma siciie. Ce-i aia confortabil? adik toata lumea ciocul mic?
AntiUDMRismul. Naţionalismul de tip nou
Ieşiră feţele de la PSD şi începură să bage glume proaste cu UDMR. Dincolo de ciupelile postelectorale – UDMR a stat mult la putere, e normal să stîrnească antipatie – , vroiam doar să observ un lucru.
S-ar putea ca ieşirea PRM şi PNG din Parlament să nu însemne abolirea naţionalismului, ci pur şi simplu topirea lui în partidele mari. „Socialiştii” noştri par foarte deschişi către preluarea discursului vadimist sau becalist.
Cît despre PDL şi naţionalism, am o poveste. În Satu Mare, organizaţia PDL e mai mult decît slabă, rezultate nesatisfăcătoare la ultimele alegeri şi personaje nu prea reprezentative în fruntea partidului. Cum de au avut un rezultat bun pe 30 noiembrie? O explicaţie ar fi prestaţia proastă a PNL-ului. Dar mi s-a povestit de catre oameni de acolo despre o anumită notă aparte a campaniei PDL – concerte înainte de algeri pe tema „Ardealu’ e al nost'” şi altele asemenea.
UDMR la guvernare a fost pînă la urmă o reţetă de succes pentru toată Europa. Văd că unii ţin neapărat s-o denigreze. Tocmai pentru că am scăpat de criptonaţionaliştii din Parlament, s-au gîndit că e momentul să le fure „textele”.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.