Putin, iaht de 1,2 miliarde $ și WC de aur de 60.000 $. Averea celui mai bogat om din lume

Putin, iaht de 1,2 miliarde $ și WC de aur de 60.000 $. Averea celui mai bogat om din lume

martie 7, 2022 0

Deși a declarat deseori că trăiește doar din leafa de președinte (10.000$) și are în conturi aproximativ 250.000$, președintele rus aflat la originea primului război din Europa după Al Doilea Război Mondial ar fi putred de bogat.

Potrivit unor relatări internaționale, Vladimir Putin ar fi chiar cel mai bogat om de pe planetă, dar nu în acte, ci prin interpuși controlați de serviciile sale de securitate.

În urmă cu 10 ani, liderii opoziției din Rusia (care între timp a fost redusă la tăcere) au întocmit un raport care descrie luxul și opulența în care trăiește președintele rus, Vladimir Putin.

În ciuda imaginii de om simplu și iubitor de excursii în natură, Putin are 58 de avioane și elicoptere, 20 de reședințe și o colecție de ceasuri de șase ori mai valoroasă decât salariul lui pe anul 2011.

Ca extravaganță, pe unul dintre 58 de avioane personale, ar avea o toaletă de aur de 60.000 de dolari!

În plus, liderul de la Kremlin poartă ceasuri de mână din aur alb, în valoare de peste 500.000 de euro, de aproximativ șase ori mai mult decât salariul de președinte, scria raportul.

Averea sa estimată este de 200 de miliarde de dolari, ceea ce îl face cel mai bogat om din lume.

Mare parte din averea lui Putin este legată de numele lui astfel, prin prieteni apropiaţi şi prin parteneri de afaceri. De fapt, trei dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui Putin au fost dezvăluiţi în „Dosarele Panama” că ar avea bunuri off-shore în valoare de 2 miliarde de dolari, scrie Antena3.ro.

Lui Putin i s-a cerut să facă o declaraţie de avere în fiecare an de preşedinţie.

În 2018, el a spus că a câştigat în jur de 113.00 de dolari pe an şi că avea un total de 243.000 de dolari în diferite conturi bancare.

De asemenea, el susţine că nu are decât un apartament de 75 metri pătraţi, două maşini sovietice şi o maşină de teren.

Foto: Mediafax

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.