Reacția lui Klaus Iohannis la blatul general AUR-USR-PNL-PSD-UDMR

Reacția lui Klaus Iohannis la blatul general AUR-USR-PNL-PSD-UDMR

septembrie 6, 2021 0

În aceste zile de criză politică (suprapusă peste criza pandemică și cea economică), există o acuzație valabilă pentru toate partidele: blatul. Adică, aranjamentul secret, ”pe sub masă”, ocult. PNL acuză USR de blat cu AUR, AUR acuză PNL de blat cu PSD, iar PSD acuză PNL, USR și AUR de blat între toate.

Cu alte cuvinte, există un blat general în care toată lumea acuză pe toată lumea de blat.

Președintele Iohannis a luat act de acest ”aranjament” involuntar între toate partidele – care nu fac altceva decât să întrețină un război politic dezastruos, care nu permite buna guvernare – și a decis să nu marșeze în nicio direcție, alegând să continue cu actualul Guvern Cîțu până când blaturile vor înceta.

Președintele Klaus Iohannis a discutat, luni, cu premierul Florin Cîțu, la Palatul Cotroceni, despre criza din Coaliție. Potrivit unor surse guvernamentale, Președintele i-ar fi transmis premierului că are în continuare sprijinul său pentru a rămâne în funcție. 

Întâlnirea dintre cei doi a durat aproximativ o oră și a avut loc în contextul în care ruptura dintre USR PLUS și PNL pare ireversibilă.

Coaliția de guvernare este pe punctul de a se destrăma, după ce Florin Cîțu l-a demis săptămâna trecută pe ministrul justiției, Stelian Ion, iar partenerii din USR PLUS au depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului, alături de AUR.

La acest moment, liderii USRPLUS decid ieșirea miniștrilor din Executiv.

Liderii USR PLUS au anunțat că miniștrii formațiunii își vor depune demisiile la începutul acestei săptămâni.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că există suspiciuni de falsuri la semnăturile pentru moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR și tocmai de aceea ar fi nevoie de o întâlnire fizică, nu online, a membrilor Birourilor Permanente, care trebuie să aprobe moțiunea și să stabilească un calendar pentru dezbatere și vot.

Potrivit unor surse din partid, obiectivul PNL este să rămână la guvernare în orice situație iar interesul partidului este să tergiverseze moțiunea de cenzură până după Congres.

Potrivit statutului, Florin Cîțu nu mai poate fi schimbat din poziția de candidat.

”Trebuie să facem orice pentru a-l ține în picioare. Putem face asta doar dacă este premier în exercițiu”, au declarat pentru G4Media surse liberale din tabăra premierului.

Președintele Klaus Iohannis l-a convocat luni la prânz pe Florin Cîțu la Palatul Cotroceni, însă nici președinția nici Guvernul n-au comunicat oficial despre conținutul discuțiilor.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.