REMANIERE în Guvern ┃ Virgil Popescu: „Cine are interesul să schimbe ministrul Energiei înainte de o iarnă complicată?”

REMANIERE în Guvern ┃ Virgil Popescu: „Cine are interesul să schimbe ministrul Energiei înainte de o iarnă complicată?”

august 25, 2022 1

Virgil Popescu – ministrul Energiei consideră că își face treaba la minister şi că a reuşit să pună energia României pe o direcţie bună astfel încât să nu fie vizat de remanierea guvernamentală care se vehiculează. În plus, oficialul spune că nimeni nu ar avea interesul să schimbe un ministru înainte de o iarnă complicată.

„Eu cred că-mi fac treaba la minister şi am reuşit să punem energia României pe o direcţie bună, pentru că cred că de 20 de ani nu s-au mai făcut investiţii în România. Am reuşit să demarăm investiţiile (…) Nu ne-am uitat numai pe producţie, ne-am uitat şi pe partea de dezvoltare, de conţinut local, de locuri de muncă în aşa fel încât România chiar să devină un jucător şi-mi doresc pentru ţara mea să devină independentă energetic în 2027″, a declarat Virgil Popescu, miercuri seară, la un post TV.

„Cred că fiecare ministru este subiectul unei analize. Când am venit în minister nu ne-am gândit niciunul dintre noi că vom sta aici pe termen nedefinit, că ne-am făcut miniştri, că avem scaunul lipit de fund. Dar eu îmi fac treaba la minister. (…) Aş pune doar o întrebare retorică: cine are totuşi interesul să schimbe un ministru al Energiei înainte de iarnă, când se apropie o iarnă complicată? Părerea mea e că nimeni nu are acest interes”, a adăugat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei spune că „românii nu trebuie să-şi facă probleme” cu privire la tarifele la energie iarna aceasta, dacă se încadrează în limitele de consum prevăzute de legea care prevede plafonări şi compensaţii.

„Avem în vigoare o ordonanţă care este promulgată, aprobată de Parlament, care are un plafon de 80 de bani la energie electrică pentru consumul până în 300 de kilowaţi şi de 68 de bani pentru tariful social pentru consumul de până în 100 de kilowaţi. Românii nu trebuie să-şi facă probleme, dacă se încadrează în aceste limite de consum, şi vă spun cu toată certitudinea că, pe calculele pe care le avem de la autoritatea de reglementare, peste 80% din români se încadrează în aceste clase de consum”, a afirmat Virgil Popescu. 

 
 
Vox Publica
[email protected]
One thought on “REMANIERE în Guvern ┃ Virgil Popescu: „Cine are interesul să schimbe ministrul Energiei înainte de o iarnă complicată?”
  1. Cristian

    Consider ca afirmatiile ministrului energiei, sunt fara acoperire. Independenta energetica a Romaniei era proiectul de baza al „raposatului”, pe care romanii l-au inlaturat ,inainte de a-l finaliza. De 32 de ani asteptam constructia reactoarelor 3 si 4 dela Cernavoda, la fel extindera zonelor de extractie ale gazelor din Marea Neagra. Alesii nostri ,dupa ce au vandut si distrus toata industria Tarii , au „muncit ” la legea offshore. ani buni , pana au finalizat-o. Acum ni sa spune ca situatia de fapt , privind costurile la energie se datoreaza razboiului din tara vecina si secetei accentuate.. Altfel spus , cei alesi de catre noi , timp de 32 de ani , nu au nici urma de vina sau regret ptr. aceste intarzieri atat de daunatoare ptr. economia si populatia tarii. Constatarea este una singura: NU le pasa de romani si de Romania, primand doar interesele personale si de grup . Asteptarile noastre au fost mari , iar acum dezamagirea este pe masura.

    august 25, 2022 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.