REVISTA PRESEI. Se întâmplă în România: o judecătoare a ”devenit” medic peste noapte!

REVISTA PRESEI. Se întâmplă în România: o judecătoare a ”devenit” medic peste noapte!

aprilie 7, 2021 0

Dezvăluire incredibilă despre cum se judecă uneori procesele ”pe repede înainte”, fără să conteze procedurile, legea și chiar bunul-simț. Cazul de mai jos este relatat de Gelu Oltean, fost șef al Serviciului Secret al MAI.

Oltean este în proces cu DIICOT și e clar că din acest punct de vedere relatarea de mai jos făcută pe blogul personal poartă cu sine subiectivitatea inevitabilă a unei părți.

Dar dincolo de acuzații și contestarea lor, rămân faptele relatate, pe care le redăm în continuare cu prezumția că autorul relatării nu poate denatura adevărul, fiind vorba de întâmplări cu public.

Cel mai grav dintre toate mărturisirile sale pare momentul în care o judecătoare a devenit… medic, recomandând felul în care oameni din sistemul penitenciar trebuie să procedeze cu o persoană aflată în arest!

Relatarea lui Gelu Oltean despre felul în care decurge un proces

”–La proces, ca să vedeți independența și suveranitatea unui judecător, când se decidea data și ora următorului termen, procurorul a obiectat că nu poate să vină la ora 9 dimineața, pentru ca trebuie să își ducă copiii la școală și nici la ora 13, pentru că trebuie să îi scoată. De parcă instituția procurorului este un pfa și lumea își face programul după el. Asta arată cât de bolnav este acest sistem. Bineînțeles, că doamna judecător, cu multă aplecare pe problemele familiale a domnului procuror de caz, a ajustat acel termen dupa programul „colegului”. Eu n-am crezut că poate să existe o astfel de cârdășie, în orice țară. Să o spui cu voce tare și mânie, că nu poți să respecți serviciul pentru care ești plătit din cauza școlii copiilor. Și totul înregistrat audio…

Când i s-au prezentat documente justificative emise de un medic neurolog de specialitate, de la Spitalul Militar Brașov, în timpul arestului în condiții inumane, despre starea de sănătate a dr. Vanessa Youness, care atestau că, în timp ce era arestată în subsolurile insalubre, boala de care suferea de peste 13 ani, respectiv, scleroză multiplă, a recidivat subit, cu un început de pareza, doamna judecător, fiind specialist în domeniu medical, le-a contestat.

A spus, fiind înregistrată în sala de judecată, că nu crede în diagnostic și că recomandarea sa medicală este să se facă o puncție în coloana vertebrală, care să ateste această boală … Și ne-a mai dat 30 de zile de arest în penitenciar, de data aceasta. Probabil dânsa avea informația că în penitenciar se pot face astfel de proceduri avangardiste și la școala făcută, a învățat protocoalele medicale pentru bolile incurabile. No comment…

Detalii: Sursazilei.ro

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.