Rezultatele partiale

noiembrie 30, 2008 0

Pe vremuri circula un banc: „Culmea culmilor este sa participi intr-o cursa de 100 metri garduri, sa castigi, dar cand la televizor se da reluarea sa pierzi”. Asa e si la alegerile parlamentare. Cateva zeci de candidati vor castiga cele mai multe voturi in colegiile unde candideaza, dar in urma unei redistribuiri, altii vor castiga de fapt locul in Senat sau in Camera Deputatilor. De asta, rezultatele partiale sunt aproape irelevante. Mai mult decat orice, exercitiul electoral de anul asta este unul de rabdare. Rabdare sa aflam rezultatele, rabdare sa trecem peste ele.

Conform primelor estimari partiale, venite pe surse, PSD pare castigator cu un avans destul de mare. Aproape cat intreaga zestre a urmaritorilor.  Impreuna, PNL si PDL il pot insa depasi, iar impreuna cu UDMR pot forma o majoritate chiar linistitoare. Adica exact ca la alegerile trecute, fara insa a apela la solutii imorale.

Teatrul de razboi este perfect pentru alegerile de anul viitor, cand Basescu va candida exact asa cum ii place: impotriva curentului. Iar o stanga-n freza, incasata pe moment, se transforma intr-un sut in fund, care-l propulseaza inainte.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.