Roşca Stănescu. Băsescu poate sta liniştit

august 23, 2009 0

Roşca Stănescu mai aruncă, aşaca să fie, cîte o ghiulea neverificată, cîte un „teasing” care, de obicei în cazul lui, se termină cu un mare fîs. A anunţat acum că săptămîna viitoare îl va devasta cu o informaţie pe Băsescu („Eu mai ştiu o mică parte care demonstrează că domnul preşedinte Traian Băsescu ştia de la bun început ce se întâmplă şi a regizat prost ce se întâmplă. Situaţia relaţiei frauduloase dintre armată şi mediul politic reprezentat de Traian Băsescu nu se reduce la acest contract” – newsin.ro).
Dacă ar fi putut s-o facă de ce a aşteptat pînă acum? Roşca Stănescu arată încă o dată marea problemă a măreţei falange antibăsescu: sînt incapabili să lucreze cu fapte, cu evidenţe, se afundă imediat în paranoia şi ton conspirativ de servicii secrete expirate (dacă Roşca nu ştie, atunci cine să ştie?).
Amuzamentul maxim produs de foarte grava dezvăluire despre fratele lui Traian Băsescu a apărut tocma din faptul că acei critici de serviciu şi din orice poziţie ai Cotrocenilor s-au trezit într-o derută maximă. Aveau un punct clar de atac şi au intrat în dezbateri futile. Traian Băsescu a intrat, pe de altă parte, imediat în zona complicată a sufletului-omenesc-telenovelistic – nu te poţi bate cu propriul frate, voi ce-aţi fi făcut în locul meu?etc. A jucat mai tare şi pînă acum a cîştigat duelul mediatic.
Aşa cum intuiam, duşmanul lui Băsescu este tocmai lipsa de adversar redutabil. De aici derivă şi o serie de excese de putere şi de compromisuri din ultimii doi ani. Despre astea, în unul din serialele următoare:)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.