Rusia a emis un mandat de căutare pe numele președintelui Curții Penale Internaționale. Oficialii de la Kremlin nu au spus motivul

Rusia a emis un mandat de căutare pe numele președintelui Curții Penale Internaționale. Oficialii de la Kremlin nu au spus motivul

septembrie 26, 2023 0

Rusia a adăugat luni numele preşedintelui Curţii Penale Internaţionale (CPI), polonezul Piotr Hofmanski, pe lista cu persoane căutate, fără să precizeze motivul, relatează AFP.

Polonezul Piotr Hofmanski este ”căutat în cadrul unei anchete penale”, anunţă Ministerul rus de Interne în baza de date a persoanelor căutate, potrivit agenţiilor ruse de presă de stat Tass şi RIA Novosti, scrie news.ro.

La 20 martie, Moscova a deschis o anchetă penală împotriva procurorului CPI Karim Khan şi a trei judecători ai instanţei internaţionale, la trei zile după ce CPI a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la ”deportarea” ilegală a unor copii în Ucraina.

Procurorul CPI Karim Khan este vizat din cauză că a ”angajat urmăriri penale împotriva unei persoane nevinovate şi pe care a acuzat-o ilegal de comiterea unei infracţiuni grave sau deosebit de grave” şi a ”pregătirii unui atac împotriva unui reprezentant al unui stat străin”.

În pofida faptului că Rusia nu este un stat membru CPI, preşedintele rus este afectat în deplasările sale internaţionale de această ameninţare cu arestarea.

Liderul de la Kremlin a fost nevoit să renunţe să participe la un summit BRICS; în august, în Africa de Sud.

 

Sursa: Newsinn

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.