Rusia a informat OMS cu privire la primele cazuri de infectare umană cu gripa aviară

Rusia a informat OMS cu privire la primele cazuri de infectare umană cu gripa aviară

februarie 20, 2021 0

Vești proaste din Federația Rusă, pe lângă cele venite de pe frontul COVID. Rusia a înregistrat primele cazuri de îmbolnăvire cu o tulpină a gripei aviare denumită AH5N8, ce a trecut la oameni de la păsări şi a raportat acest lucru Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), conform unui anunţ făcut sâmbătă de Anna Popova, şefa agenţiei sanitare ruse Rospotrebnadzor.

Deocamdată nu s-a înregistrat niciun caz de transmitere de la om la om, a mai precizat oficialul rus, citat de Agerpres. Anterior, o altă tulpină a gripei aviare – H5N1 – se putea răspândi de la om la om.

Anna Popova, postul TV Russia 24: „Rusia a raportat acest lucru către OMS încă de acum câteva zile, imediat după ce am devenit absolut siguri de rezultatele noastre.”

Şapte angajaţi ai unei fabrici de prelucrare a cărnii de pui din sudul Rusiei au fost infectaţi cu tulpina AH5N8 în urma unui focar apărut în respectiva fabrică în luna decembrie a anului trecut. Toţi cei şapte s-au refăcut şi se simt bine în prezent.

OMS nu a venit deocamdată cu un punct de vedere, ce i-a fost solicitat de agenția de presă Reuters.

Aprioximativ 4,1 milioane de ruși au trecut prin infectarea cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, iar 82,876 și-au pierdut viața în lupta cu virusul provenind din China.

Sursa: Realitatea de Diaspora

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.