Rușii au bombardat masiv Orlovka, punctul de frontieră vecin cu Isaccea. Pontonul de acostare a bacului a fost scufundat

Rușii au bombardat masiv Orlovka, punctul de frontieră vecin cu Isaccea. Pontonul de acostare a bacului a fost scufundat

octombrie 6, 2023 0

Atacurile de vineri dimineață au vizat strict punctul de frontieră Orlovka, și nu punctele de încărcare a cerealelor, spune primarul localității Isaccea, Anastase Moraru. Oficialul local susține însă că, având în vedere distrugerile provocate de dronele rusești în Ucraina, o perioadă nu se va mai putea circula prin puntul de trecere a frontierei Isaccea, după ce pontonul de acostare a bacului a fost scufundat pe partea ucraineană. Conform informațiilor de până în prezent, mai multe TIR-uri au fost avariate pe partea ucraineană de cele patru drone lansate de ruși.

 

 

Noi bombardamente au avut loc la primele ore ale dimineții de vineri peste mal de punctul de trecere al frontierei de la Isaccea (Tulcea).  

Este unul dintre principalele puncte vamale pe unde intră în România refugiații ucraineni după izbucnirea războiului din 24 februarie 2022.

Zona ucraineană vecină cu Isaccea a mai fost bombardată intens săptămâna trecută, atunci când punctul vamal a fost închis din cauza avarierii considerabile a malului ucrainean. Ca urmare a acestui fapt, refugiații nu au mai putut traversa Dunărea timp de mai multe ore, până când bacurile au putut funcționa din nou.

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.