”Rușii schimbă tactica. Vor trece la violuri, jafuri, distrugeri îndreptate împotriva populației civile”

”Rușii schimbă tactica. Vor trece la violuri, jafuri, distrugeri îndreptate împotriva populației civile”

martie 3, 2022 2

Liniile de apărare ale Ucrainei rezistă în continuare împotriva atacului rusesc, a declarat joi președintele Volodimir Zelenski în cel mai recent videoclip al său, adăugând că nu a existat niciun răgaz în bombardarea Ucrainei de la Moscova de la miezul nopții.

„Nu avem nimic de pierdut în afară de propria noastră libertate”, a spus Zelenski, citat de The Guardian, adăugând că Ucraina primește zilnic aprovizionare cu arme de la aliații săi internaționali.

El a spus că au trecut doi ani de când Ucraina a înregistrat primul său caz de Covid: „A trecut o săptămână când un alt virus a atacat”, a spus el despre invazia Rusiei.

După cum a relatat Reuters, Zelenski a spus că tacticile în schimbare ale Rusiei și bombardarea civililor în orașe au dovedit că Ucraina a reușit să reziste planului inițial al Moscovei de a revendica o victorie rapidă printr-un asalt terestru.

Informația despre schimbarea tacticii ruse este confirmată și de analiștii militari.

”Era suficient ca militarii să știe să tragă cu armamentul lor (pentru eventualitatea unui schimb de foc cu inamicul) și să poată să se deplaseze în chip ordonat și în siguranță, dintr-o parte în alta, pentru a realiza prezența militară, în zonele „eliberate”. Și era suficient ca generalii și ceilalți comandanți ai trupei să poată primi în timp util informații din teatrul de operații și să poată conduce acele operații, până la nivelul grupei de infanterie, în deplină siguranță.

Doar că teatrul de operații nu a fost cel anticipat. Forțele militare ucrainene nu s-au comportat așa cum se pregătiseră rușii să le facă față, iar populația civilă s-a dovedit ostilă, dacă nu chiar dușmănoasă”, susține analistul Hari Bucur Marcu.

El spune că în zilele următoare vom asista la un cu totul alt tip de conflict.

Soldații vor trece ușor la spargerea de locuințe, la instalarea lor abuzivă în diferite locații, la jefuirea de magazine, mai ales de depozite de alimente, se vor încălzi la focul făcut cu mobila oamenilor din case, vor avea loc violuri, pe unde apucă și așa mai departe.

Iar cu cât populația locală este mai ostilă prezenței lor, cu atât le va fi mai ușor soldaților ruși să treacă la atrocități săvârșite individual și fără să li se ordone expres.

Dacă combinăm situația asta cu lovirea și distrugerea unor obiective civile și unor locuințe, cu scopul de a deznădăjdui populația civilă care se opune sau este ostilă prezenței militare rusești la ei în localitate, obținem imaginea unei drame umanitare de proporții masive, cu milioane de ucraineni afectați sever și cu zeci de mii de victime complet nevinovate.

Adică, obținem imaginea crimelor de război ca la carte.”, conchide analistul.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.