Să le luăm tezaurul, să-l punem lîngă brăţări

decembrie 18, 2008 117

Am prins o pauză şi simt că trebuie să rid si pe blog de o chestiune apărută în programul de guvernare proaspăt elaborat. Citez mediafax:

„acţiunea politico-diplomatică susţinută în vederea recuperării Tezaurului României aflat la Moscova va constitui o prioritate”.

Chestiile astea cu tezaur, brăţări dacice şi alte obiecte-fetis naţionale nu fac decît să încălzească imaginaţia romanilor fără prea multă imaginaţie. Chestiunea a venit exact în aceeaşi zi în care Lugovoi, suspectat de asasinarea lui Litvinenko, declara pentru El Pais că „cine prejudiciază Rusia trebuie exterminat”. Alt tip fara imaginatie si foarte periculos.
Nu înţeleg alergătura asta după simboluri – evident, se poate discuta despre Tezaur, dar ce rost are să anunţi asta victorios sau sa vrei s+o discuti inainte unor chestiuni diplomatice cu adevarat serioase.
Tot saptaminile trecute, Iorgulescu îşi mai număra o dată brăţările dacice. Avem o politica primitiva de a consolida simbolistica nationala. Cind colegii de la Cotidianul au intrebat la Ministerul Culturii daca vor participa la o licitatie pentru recuperarea unor texte ale lui Cioran, ni s-a spus ca nu e o prioritate.
Imaturitatea unor astfel de „tinte” imi confirma impostura guvernului stiti-voi-care. Au trintit cu furca toate poncifele care s-or fi invirtit prin sala de negocieri…

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.