”Șoșocul” ucigaș de la Metrou. Cum a ajuns un sindicalist să joace la ruleta rusească viața semenilor și siguranța națională

”Șoșocul” ucigaș de la Metrou. Cum a ajuns un sindicalist să joace la ruleta rusească viața semenilor și siguranța națională

martie 26, 2021 1

Greva de la metroul Bucureștiul e „spontană”. Cu alte cuvinte, nu are legătură cu acțiunile sindicale. Este cea mai proastă glumă a momentului. Toată lumea știe că Metroul este luat prizonier de Ion Rădoi, PSD-ist cu sau fără acte, care a transformat o unitate de interes strategic într-o feudă personală.

Ce fac însă acum oamenii săi depășește orice limită. În plină pandemie, când Bucureștiul deja nu mai face față numărului de infectări, blocajul din transportul subteran este un act de sabotaj la siguranța statului și la viața oamenilor.

În mod normal, în orice țară puternică, oameni ca Ion Rădoi și alți ”talibani” din echipa sa de șoc ”șoșocar” ar fi ajuns rapid după gratii, pentru că atacul său la sănătatea populației și siguranța națională este mai grav decât orice act de corupție în care au fost săltați instant lideri politici cu mult mai mare greutate.

În vremuri normale, acțiunea de protest a sindicaliștilor lui Rădoi putea fi una de înțeles. Dar în astfel de timpuri, când grija lumii trebuie să fie viața oamenilor de rând, mișcarea de protest este una criminală.

Da, da, nu e nicio exagerare!

Ați văzut cu toții imaginile cu oamenii obligați să stea lipiți în subteran, din cauza aglomerației insuportabile provocate de iresponsabilii lui Ion Rădoi. E demonstrat științific că lipsa distanțării provoacă infectare. Unii dintre cei infectați azi vor muri. Deci, protestul are sorginte criminală.

Este atacul la viața bucureștenilor o acțiune pentru salvarea banilor sindicali sau e mai mult?

Adică, parte dintr-un plan mai amplu pus la cale de cei care vor să provoace haos în vremuri de criză, prin acțiuni de tip Șoșoacă sau propagandă anti-medici de tipul ”doctoriței-minune! de la Oradea.

Nu știm. Poate e vorba doar de lupta pentru salvarea afacerilor găștii lui Rădoi. Dar în mod cert, ea servește dușmanilor democrației și ai adevărului.

Aceștia folosesc crize precum cea actuală ca să răstoarne stabilitatea sistemelor democratice cu scopul de a instaura în locul lor regimuri autocratice, care să supună popoarele prin forță, fake news și chiar foame.

Ion Rădoi, sindicalistul cu cea mai mare putere și cei mai mulți bani

Sindicatul Liber Metrou este condus de peste 15 ani de fostul parlamentar PSD, Ion Rădoi.

Protestul de vineri a fost declanșat după ce conducerea Metrorex a decis să desființeze magazinele, o afacere bănoasă pentru sindicat, scrie realitatea.net.

În baza unui contract semnat cu mulți ani în urmă, doar 36% din suma câștigată din închirieri ajunge la firma de stat, restul intrând în buzunarele firmelor conduce de liderii sindicali. În joc ar fi milioane de euro, potrivit Realitatea Plus.

De-a lungul timpului, Rădoi s-a opus tuturor miniștrilor Transporturilor. Mulți au cedat presiunilor făcute pentru că metroul este cel mai important mijloc de transport în comun din Capitală. 

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, are pe masă o nucă tare: Ion Rădoi, baronul Metroului

De data asta, de partea cealaltă a mesei se află Cătălin Drulă, noul ministru, tânăr și fără experiență în astfel de bătălii, dar chitit să taie în carne vie și să răstoarne monopulul ”roșu” al sindicaliștilor.

De partea lui Drulă, detaliu foarte important, se află premierul Florin Cîţu. Important, deoarece în alte cazuri similare, premierii și-au sabotat propriul ministru al Transporturilor, ajutându-l indirect pe Ion Rădoi.

Cîțu afirmă că protestul de la metrou este unul ilegal, provocat de un fost deputat PSD care „îşi pierde sinecuri”, şi anunţă că i-a solicitat ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia măsuri.

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acţiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineaţă. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru şi trebuie să ia măsuri. Bucureştenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist îşi pierde sinecuri. Am transmis acelaşi mesaj domnului ministru Bode”, a scris, vineri, premierul pe Facebook.

Probabil că acest conflict se va stinge repede. Dar în urma lui singura certitudine vor fi morții de COVID produși de protestul de la Metrou. Nu e nicio îndoială că ei vor exista.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.