Sad but TRU

martie 8, 2009 15

Nu se poate sa-ti esafodezi in asa hal o amarita de decizie de a intra pe amaritele liste ale unui amarit de partid. Cum ai ajuns sa te dai Jesus doar penk in sfirsit recunosti ca in ultimul an n-ai facut decit exercitii stilistice pe exact aceeasi tema.
Esti la putere, TRU, fii barbat. Protestul viguros de altadata a devenit o smiorcaiala oligarhica.
Nu s-a facut la Cotidianul nicio sedinta pe tema TRU. Nu te-am dat io afara, io si lucescu si mai stiu eu cine, cum scriai acolo. Era firesc sa pleci fara sa ti-o zica nimeni chiar de pe cind scriai fluturase pentru Ciocu mic.
Cind ai hotarit sa intri pe liste puteai sa declari simplu asta pentru Ziarul la care scrii de ani de zile. Noua ne-ai spus „no comment” si-ai fugit rpd la organul de presa  PDL sa confirmi. Cita colegialitate.
Cindva te-am considerat o pondere lucida la derapajele unui CTP. Asa credeam. Acum mai cred doar ca ai scris o carte frumoasa despre fotbal si mai ai inca multe de facut ca sa iesi din zona pamfletaroasa si dezideologizat-zgomotoasa.
Cand ai protestat ultima oara pentru o cauza care sa merite? Tot amintesti de credinta ta in Basescu. Ok, si? ce-a iesit? sau e pe termen foarte lung? Tu ai spate! Scrii cu plasa! Realizezi asta? Mai tii minte cum e s-o faci fara protectori in spate?
Sper sa raminem amici si sa mai incapa o bere. Intotdeauna te-am citit cu intelegere si onest, ceea ce tu ai incetat sa faci de prea mult timp. Si mai sper sa pot plek cu ceva mai multa demnitate cind m-or da astia sau altii afara.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.