SCANDAL la spital: pacienți dați afară de medici. Reacția șefei secției Oftalmologie de la SJU Bacău

SCANDAL la spital: pacienți dați afară de medici. Reacția șefei secției Oftalmologie de la SJU Bacău

februarie 17, 2021 0

A fost scandal la sectia de oftalmologie de la Spitalul Județean de urgență Bacău. Mai mulți pacienți au fost dați afară din spital. Dana Călțaru, șefa Secției Oftalmologie a declarat, pentru Realitatea PLUS, că principalii vinovați pentru situația creată sunt doar pacienții, care s-au înghesuit pe holurile spitalului, deși nu aveau programare, ori au venit cu două ore mai devreme.

Pe o filmare apărută în mediul online se aude cum personalul medical, printre care și un doctor, țipă și dă afară pacienții ce așteptau pe holul secției. Oamenii au fost nevoiți să stea îngrămădiți afară, chiar daca temperaturile erau de -7 grade. Printre pacienți se aflau multi bătrâni și persoane operate care așteptau să fie consultate. 

Dana Călțaru, șef secție oftalmologie Spitalul Județean de Urgență Bacău, spune că nu aveau ce căuta pe holul de așteptare mai mult de 2 pacienți, pentru că doar aceștia aveau programare. Restul, spune medicul, ori nu erau porgramați, ori aveau programarea peste 2-3 ore, iar ei deja veniseră la spital.

„Suntem în stare de alrertă, noi răspdem de ce se întâmplă cu pacienții în spital. Este un hol de 20 de metri pătrați, în care ar trebui să stea cel mult 5 oameni, însă erau mult mai mulți acolo, deși erau programați doar 2. Practici, nu mai aveam acces în cabinete. Degeaba ne înghesuim la vaccinare”, a spus Cîlțaru.

Medicul își apără colegii care au rulat la oameni să iasă afară și spune că este un comportament normal din partea cadrelor medicale, atâta timp cât pacienții nu au reacționat la nicio altă variantă de a-i convinge să părăsească holul spitalului.

„Este un comportament normal, dacă nu putem restabili ordinea, suntem jigniți, călcați, pur și simplu, în picioare. Suntem copleșiti. În pavilionul central sunt pazinici la ușă, dar noi nu avem oameni. Se poate aștepta și în mașini. Dacă ești programat la 1 nu vii la ora 7 și deschizi ușa. Este singura secție de oftalmologie fără cazuri de Covid. Dacă nu se înțelege, închidem secția și redistribuim oamenii în altă parte”, amenință șefa de la oftalmologie.

„Pentru mine, lucrurile sunt clare. Dacă programarea nu se respectă, iar pacienții își deschid ușa unul altuia, atunci ies cadrele medicale. Ușa stă încuiată, însă atunci când iese un pacient, celălalt intră imediat, deci nu mai avem distanțare socială”, consideră medicul.

Pe filmare se aude cum personalul medical, printre care și un doctor, îi dă afară pe pacienții care așteptau pe hol. Oamenii au fost nevoiți să aștepte în frig, la -7 grade Celsius. Printre pacienți se aflau mulți bătrâni și persoane operate care așteptau să fie consultate. 

 

Sursa: Realitatea de Bacau

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.